- Berichten
- 255
Het spit lag al een tijdje op me te wachten maar het kwam er maar niet van om hem in gebruik te nemen. Maar vandaag kwam daar verandering in!
Vanmiddag ben ik eerst met de gerookte aardappelsalade van Noskos aan de slag gegaan. Ik verkijk me er iedere keer weer op hoe lang het nu duurt om de Q op temperatuur te krijgen, ongeduldig als ik soms ben, heb ik de aardappeltjes er iets te vroeg opgezet maar geloof niet dat dat het eindresultaat beïnvloed heeft.
Ondertussen dat ze lekker stonden te roken, heb ik de dressing afgemaakt.
Daarna met de kip aan de slag gegaan. Ik heb een combi van een paar recepten gemaakt. Een boter met citroen, knoflook en wat tijm ging onder het vel. (Waarvan het losmaken ff een uitdaging was…)
Daarna de buitenkant lekker in de rub (pink devil van no rubbish, één van mijn favorieten) gezet. Met een slagerstouw een bondagekunstwerkje gemaakt en toen kon ie aan het spit.
Ik had in een van de recepten gelezen dat je het beste niet in het velletje (zo min mogelijk) kon prikken omdat dat ervoor zorgt dat de sappen beter in de kip blijven… maar daardoor zat ie niet echt super stevig tussen de klemmen. De volgende keer toch gewoon prikken dus.
Het spit op de Q en grillen maar.
Toen de kip al een mooi kleurtje had, heb ik hem een paar keer ingesmeerd met een glaze (soyasaus, honing, limoen e.d.). De volgende keer misschien pas insmeren als het velletje nog iets meer krokant is. En toen kwam weer de gewoonlijke uitdaging; laten rusten voordat we hem aan konden snijden.
Maar daarna werd het geduld beloond, heerlijk zitten smullen!
Het resultaat was top en erg lekker en tegelijkertijd een paar dingen geleerd die ik de volgende keer anders ga proberen. Wat vervelend; moet er nog een keer kip van het spit op het menu
Vanmiddag ben ik eerst met de gerookte aardappelsalade van Noskos aan de slag gegaan. Ik verkijk me er iedere keer weer op hoe lang het nu duurt om de Q op temperatuur te krijgen, ongeduldig als ik soms ben, heb ik de aardappeltjes er iets te vroeg opgezet maar geloof niet dat dat het eindresultaat beïnvloed heeft.
Ondertussen dat ze lekker stonden te roken, heb ik de dressing afgemaakt.
Daarna met de kip aan de slag gegaan. Ik heb een combi van een paar recepten gemaakt. Een boter met citroen, knoflook en wat tijm ging onder het vel. (Waarvan het losmaken ff een uitdaging was…)
Daarna de buitenkant lekker in de rub (pink devil van no rubbish, één van mijn favorieten) gezet. Met een slagerstouw een bondagekunstwerkje gemaakt en toen kon ie aan het spit.
Ik had in een van de recepten gelezen dat je het beste niet in het velletje (zo min mogelijk) kon prikken omdat dat ervoor zorgt dat de sappen beter in de kip blijven… maar daardoor zat ie niet echt super stevig tussen de klemmen. De volgende keer toch gewoon prikken dus.
Het spit op de Q en grillen maar.
Toen de kip al een mooi kleurtje had, heb ik hem een paar keer ingesmeerd met een glaze (soyasaus, honing, limoen e.d.). De volgende keer misschien pas insmeren als het velletje nog iets meer krokant is. En toen kwam weer de gewoonlijke uitdaging; laten rusten voordat we hem aan konden snijden.

Maar daarna werd het geduld beloond, heerlijk zitten smullen!
Het resultaat was top en erg lekker en tegelijkertijd een paar dingen geleerd die ik de volgende keer anders ga proberen. Wat vervelend; moet er nog een keer kip van het spit op het menu

Laatst bewerkt: