- Berichten
- 1.085
Beste BBQ-genoten,
Allereerst de beste wensen voor 2024! Dat er maar weer een hoop moois van de barbecue mag komen.
De afgelopen maanden ben ik weinig actief geweest op het forum. Ik heb het gewoon ontzettend druk momenteel maar dat betekend niet dat er niet gebarbecued wordt. In 2023 zijn er hier 103 gerechten van de barbecue gekomen.
Nummer 103 werd een speciale. Ik had al enkele maanden een whole packer brisket van zo’n 5,5kg in de vriezer liggen en met oud & nieuw was er genoeg bezoek om deze te maken zonder al te veel tijdsdruk. Eerder heb ik al eens een brisket ear gemaakt maar een hele was nieuw voor mij.
Voor de bereiding heb ik de methode aangehouden die @noskos op YouTube heeft staan. Als rub heb ik een simpele peper/zout rub gemaakt.
Dank aan @Ewald voor het recept van deze heerlijke injectie.
Alles een avond van tevoren voorbereid en alles voor de barbecue klaar gezet. 6.45 uur de barbecue aangestoken en om 7.00 uur kon de brisket er op.
Om 21.30 uur was de brisket klaar (inclusief een uur rusten). In totaal dus zo’n 14,5 uur.
Na het rusten heb ik de point van de flat gesneden. De point in blokjes gesneden en met wat barbecuesaus een half uurtje terug op de barbecue naast de moinkballs.
Stom genoeg geen goede foto van een losse plak. Waarschijnlijk iets te druk met visite en een aantal alcoholische versnaperingen verder
Het resultaat mocht er zeker zijn. De flat was aan de buitenste delen wel wat droog, maar verder perfect. De burned ends waren echt goddelijk lekker!
Gelukkig was er nog wat over. Dat heb ik vacuüm verpakt met wat van het achtergebleven vocht uit de folie.
Ik hoop dat jullie genoten hebben!
Allereerst de beste wensen voor 2024! Dat er maar weer een hoop moois van de barbecue mag komen.
De afgelopen maanden ben ik weinig actief geweest op het forum. Ik heb het gewoon ontzettend druk momenteel maar dat betekend niet dat er niet gebarbecued wordt. In 2023 zijn er hier 103 gerechten van de barbecue gekomen.
Nummer 103 werd een speciale. Ik had al enkele maanden een whole packer brisket van zo’n 5,5kg in de vriezer liggen en met oud & nieuw was er genoeg bezoek om deze te maken zonder al te veel tijdsdruk. Eerder heb ik al eens een brisket ear gemaakt maar een hele was nieuw voor mij.
Voor de bereiding heb ik de methode aangehouden die @noskos op YouTube heeft staan. Als rub heb ik een simpele peper/zout rub gemaakt.
Dank aan @Ewald voor het recept van deze heerlijke injectie.
Alles een avond van tevoren voorbereid en alles voor de barbecue klaar gezet. 6.45 uur de barbecue aangestoken en om 7.00 uur kon de brisket er op.
Om 21.30 uur was de brisket klaar (inclusief een uur rusten). In totaal dus zo’n 14,5 uur.
Na het rusten heb ik de point van de flat gesneden. De point in blokjes gesneden en met wat barbecuesaus een half uurtje terug op de barbecue naast de moinkballs.
Stom genoeg geen goede foto van een losse plak. Waarschijnlijk iets te druk met visite en een aantal alcoholische versnaperingen verder

Het resultaat mocht er zeker zijn. De flat was aan de buitenste delen wel wat droog, maar verder perfect. De burned ends waren echt goddelijk lekker!
Gelukkig was er nog wat over. Dat heb ik vacuüm verpakt met wat van het achtergebleven vocht uit de folie.
Ik hoop dat jullie genoten hebben!