- Berichten
- 16
Afgelopen weekend het gezin voor de tv voor The Masked Singer. Pappa haalt wat lekkere dingen voor op de BBQ. Deze keer Moink Balls gemaakt.
Gehakt balletjes gemaakt van zo'n 34 gram zwaar (zodat ze allemaal even groot zijn).
Het gehakt is rundergehakt gemengd met 1 opgeklopt ei, 60 gram paneermeel, knoflook, geraspte parmazaanse kaas, gedroogde peterselie, 110ml melk, wat italiaanse kruiden en wat oregano....
De balletjes met Grill Fanatics Pig Rub bestrooid....
Hierna de balletjes met spek omwikkeld en op de kamado op zo'n 110 graden indirect.
Als de balletjes een kern temperatuur hebben van 58-60 graden de balletjes gelakt met zelfgemaakte Larry saus (afgekeken bij Noskos):
De saus bestaat uit: Frambozen Jam, Knoflook, Balsamicoazijn en Chipotles (zonder zaadjes)....
Als de kerntemperatuur 65 graden heeft bereikt, nogmaals gelakt met de saus....
Daarna heerlijk op tafel met een kerntemperatuur van 70 graden.... Ze vonden ze heerlijk (en ik ook)
Alleen volgende keer m'n druippan niet vergeten
(M'n deflector is zo zwart als roet)
Gehakt balletjes gemaakt van zo'n 34 gram zwaar (zodat ze allemaal even groot zijn).
Het gehakt is rundergehakt gemengd met 1 opgeklopt ei, 60 gram paneermeel, knoflook, geraspte parmazaanse kaas, gedroogde peterselie, 110ml melk, wat italiaanse kruiden en wat oregano....
De balletjes met Grill Fanatics Pig Rub bestrooid....
Hierna de balletjes met spek omwikkeld en op de kamado op zo'n 110 graden indirect.
Als de balletjes een kern temperatuur hebben van 58-60 graden de balletjes gelakt met zelfgemaakte Larry saus (afgekeken bij Noskos):
De saus bestaat uit: Frambozen Jam, Knoflook, Balsamicoazijn en Chipotles (zonder zaadjes)....
Als de kerntemperatuur 65 graden heeft bereikt, nogmaals gelakt met de saus....
Daarna heerlijk op tafel met een kerntemperatuur van 70 graden.... Ze vonden ze heerlijk (en ik ook)
Alleen volgende keer m'n druippan niet vergeten

Laatst bewerkt: