Ik heb al langer op mijn wensenlijstje staan om eens brisket te maken. maar door 3 redenen hier nog nooit aan toe gekomen.
1. Bang dat een whole packer niet past op mijn kamado.
2. Geen gezelschap groot genoeg om hem op te krijgen.
3. Prijs voor een hele Brisket terwijl eer een risico aan kleeft dat het gortdroog word.
Nu wil het zo zijn dat ik sinds kort een smoker heb
. dus excuus 1 uit de lucht.
Vandaag kregen we de vrienden op visite om ons huwelijks cadeau te overhandigen. Ik heb een aantal grote eters in de vriendengroep... dus excuus 2 uit de lucht.
Inamood had de brisket in de aanbieding. dus excuus 3 ook uit de lucht.
Nou daar gaat ie dan maar
Woensdag werd de Brisket bezorgd, in de koelkast laten ontdooien en vrijdagavond getrimd. kwam ruim 1 kilo vet af... dat komt door de worst nog wel van pas.
Na het trimmen de Brisket in de rub gezet en in de koelkast. volgende dag verder.
Zaterdagochtend in alle rust de smoker opgestookt, en de Brisket erop. plek zat, dit had op de kamado ook wel gepast.
Goede berichten gelezen over de foil boat... dus dat maar geprobeerd.
Toen kwam het moment dat ik in de veronderstelling was dat ie klaar was. na een uurtje of 10 op de smoker. Dus de brisket mee genomen naar binnen, de point eraf gesneden voor de burned ends. boter en bbq saus er bij en terug in de smoker. vervolgens vond ik de flat nog steeds vrij stug, Dus deze m.b.v. de thermapen nog eens nagemeten. hij was er nog lang niet. dus ook de flat maar weer terug in de scmoker naast de burned ends.
Na een sessie van 12 uur ongeveer kwamen er prachtige en lekkere burned ends uit de smoker. De flat had een temperatiuur van 94 graden en de priktest doorstaan. dus tijd om te rusten. ingepakt in aluminium en in handoeken.... wachtend op de volgende dag.
Vanochtend de oven even op 100 graden aangezet en de brisket ingepakt in aluminium folie op temperatuur laten komen, samen met de burned ends.
Man wat was het lekker... ik kon alleen de buigtest niet doen, want de plakjes braken zo uit elkaar...
Het resultaat mocht er zijn, het ziet er heerlijk uit, en zo smaakte het ook!!
1. Bang dat een whole packer niet past op mijn kamado.
2. Geen gezelschap groot genoeg om hem op te krijgen.
3. Prijs voor een hele Brisket terwijl eer een risico aan kleeft dat het gortdroog word.
Nu wil het zo zijn dat ik sinds kort een smoker heb

Vandaag kregen we de vrienden op visite om ons huwelijks cadeau te overhandigen. Ik heb een aantal grote eters in de vriendengroep... dus excuus 2 uit de lucht.
Inamood had de brisket in de aanbieding. dus excuus 3 ook uit de lucht.
Nou daar gaat ie dan maar

Woensdag werd de Brisket bezorgd, in de koelkast laten ontdooien en vrijdagavond getrimd. kwam ruim 1 kilo vet af... dat komt door de worst nog wel van pas.
Na het trimmen de Brisket in de rub gezet en in de koelkast. volgende dag verder.
Goede berichten gelezen over de foil boat... dus dat maar geprobeerd.
Toen kwam het moment dat ik in de veronderstelling was dat ie klaar was. na een uurtje of 10 op de smoker. Dus de brisket mee genomen naar binnen, de point eraf gesneden voor de burned ends. boter en bbq saus er bij en terug in de smoker. vervolgens vond ik de flat nog steeds vrij stug, Dus deze m.b.v. de thermapen nog eens nagemeten. hij was er nog lang niet. dus ook de flat maar weer terug in de scmoker naast de burned ends.
Na een sessie van 12 uur ongeveer kwamen er prachtige en lekkere burned ends uit de smoker. De flat had een temperatiuur van 94 graden en de priktest doorstaan. dus tijd om te rusten. ingepakt in aluminium en in handoeken.... wachtend op de volgende dag.
Vanochtend de oven even op 100 graden aangezet en de brisket ingepakt in aluminium folie op temperatuur laten komen, samen met de burned ends.
Man wat was het lekker... ik kon alleen de buigtest niet doen, want de plakjes braken zo uit elkaar...
Het resultaat mocht er zijn, het ziet er heerlijk uit, en zo smaakte het ook!!