- Berichten
- 454
Ja ja, daar gaan we weer.
Ik had 2 stukken buikspek met zwoerd in de koelkast staan.
4 dagen (sinds zondag) in de koelkast, mede doordat ik de buren niet wilde lastig vallen met rook, dit hielp natuurlijk ook met het drogen van de zwoerd.
Als rub, gebruikte ik mijn go-to: Kosmos Q Chipotle Honey.
Maar goed, vandaag na werk de WSK aangestoken, om 18.33 het vlees erop gedaan.
Laten garen tot 92C en toen opstoken naar 200+C.
Helaas werkte dit niet goed, laat je niet afleiden door de 181C.
Ik had bepaalde stukken van de zwoerd die mooi oppoften en de anderen bleven maar gewoon plat (wel crispy), ik vermoed dat bepaalde stukken zwoerd TE droog waren.
AL met al, een leuke cook (net geen 4 uur). Mijn vrouw vond het lekker, ik ben natuurlijk mijn grootste criticus. Het kan beter.
Mijn werk voor de ultimate crispy buikspek is nog niet afgerond
.
Fijne avond.
Ik had 2 stukken buikspek met zwoerd in de koelkast staan.
4 dagen (sinds zondag) in de koelkast, mede doordat ik de buren niet wilde lastig vallen met rook, dit hielp natuurlijk ook met het drogen van de zwoerd.
Als rub, gebruikte ik mijn go-to: Kosmos Q Chipotle Honey.
Maar goed, vandaag na werk de WSK aangestoken, om 18.33 het vlees erop gedaan.
Laten garen tot 92C en toen opstoken naar 200+C.
Helaas werkte dit niet goed, laat je niet afleiden door de 181C.
Ik had bepaalde stukken van de zwoerd die mooi oppoften en de anderen bleven maar gewoon plat (wel crispy), ik vermoed dat bepaalde stukken zwoerd TE droog waren.
AL met al, een leuke cook (net geen 4 uur). Mijn vrouw vond het lekker, ik ben natuurlijk mijn grootste criticus. Het kan beter.
Mijn werk voor de ultimate crispy buikspek is nog niet afgerond

Fijne avond.