- Berichten
- 915
Na een radioreclame voor een bekende veilingsite ben ik daar eens gaan kijken en leek een koopje te hebben gescoord. 2.5kg procureur voor slalechts 7 euro. Helaas kwamen daar de veiligkosten en transportkosten bij, waardoor ik alsnog €30 kwijt was.... maar ja, het vlees was besteld dus een goede kans om mijn Weber summit kamado eindelijk eens voor een echte low en slow sessie te gebruiken.
Ik heb het vlees laten ontdooien en de avond voor de bereiding in een rub gezet. Deze keer gekozen voor een rub met minder zout en minder paprika.
Ook de bbq klaargezet voor een vroege start.
Om 03:30 mijn bed uit, hond uitgelaten en de bbq aangestoken. Wat is de gas ontsteking van de S6 summit toch heerlijk!
1 blok appelhout in de gloeiende kolen gelegd. Op dit tijdstip kan dit lekker roken zonder dat de buren gaan klagen.
Om 04:00 lag de procureur er op, meater+ er in en gaan.
Ik merk dat de temperatuur controle nog wel moeite kost, ik ken de summit nog niet goed genoeg om deze mooi stabiel te houden. Maar ik heb nog een paar uur om te spelen tot de procureur gaar is. Zelf pak ik mijn procureur nooit in, laat deze lekker liggen.
Inmiddels is het 08:00, en heb ik de glaze klaar staan. Deze heb ik gemaakt van ketchup, witte wijnazijn en honing waaraan ik nog wat extra rub heb toegevoegd.
Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk
Ik heb het vlees laten ontdooien en de avond voor de bereiding in een rub gezet. Deze keer gekozen voor een rub met minder zout en minder paprika.
Ook de bbq klaargezet voor een vroege start.
Om 03:30 mijn bed uit, hond uitgelaten en de bbq aangestoken. Wat is de gas ontsteking van de S6 summit toch heerlijk!
1 blok appelhout in de gloeiende kolen gelegd. Op dit tijdstip kan dit lekker roken zonder dat de buren gaan klagen.
Om 04:00 lag de procureur er op, meater+ er in en gaan.
Ik merk dat de temperatuur controle nog wel moeite kost, ik ken de summit nog niet goed genoeg om deze mooi stabiel te houden. Maar ik heb nog een paar uur om te spelen tot de procureur gaar is. Zelf pak ik mijn procureur nooit in, laat deze lekker liggen.
Inmiddels is het 08:00, en heb ik de glaze klaar staan. Deze heb ik gemaakt van ketchup, witte wijnazijn en honing waaraan ik nog wat extra rub heb toegevoegd.




Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk