- Berichten
- 7.277
Lieve BBQ Vrienden!
Ewald had gekozen voor Gevogelte, dus daar was ik als de kippen bij! Vleugeltjes in een lekkere saus, crispy nuggets, ik had allerlei ideetjes waarvan ik stiekum ook wel het gevoel had dat er meer waren die daarmee zouden komen. Op zich geen probleem natuurlijk, maar ik zocht een wat origineler plan. En indirect gaf die andere leuke Sander @SandyMan mij de helft van de inspiratie... hij had een prachtige gerookte kip cocktail voor bij een dinertje gemaakt. De hoofdgang was daar een Memphis Burger. Had ik dus nog nooit van gehoord. Een runderburger afgetopt met pulled pork op een broodje. Dat zag er in alle opzichten machtig uit!
Toen dacht ik. Dat moet ook met kip kunnen.
De andere inspiratiebron was in drank gevonden (vraag me niet hoe dat kan maar daar denk ik zo nu en dan aan). Deze hebben jullie vast al eens gezien van me:
Het is mijn favoriete cocktail, de Moscow Mule. Een cocktail met Vodka basis, limoensap, Angostura bitters, Gingerbeer en munt. Dat leken mij allemaal smaakjes die gewoon hartstikke goed bij kip zouden passen. dus gingen we lekker de Foodporn Factory in om eens lekker te jammen met wat leuke smaakjes. Het was tenslotte toch kudtweer buiten!
Oh ja, had ik nog niet verteld, ik had een vriendinnetje te logeren!
Dit schatje mocht ik eens lekker uitproberen, en dat deed ik!
Hier zette ik haar in vuur en vlam. Mijn Maiden Run op de Mini Max van @Dominique en ze was vlot op de 200°C.
Kip dus. Zelf van dijfiletjes een burgertje bouwen, dus dijtjes kleine blokjes, even aanvriezen en dan in de Magimix. Daar is eigenlijk geen lekkere foto van te maken, maar we doen het er maar mee. Zie je meteen wat er in de burger gaat:
Dus kippengehakt gedraaid, gember en knoflook fijn geraspt op de microplane, wat rub van LetzQ en wat Slap Your Mama voor extra punch. Dan wat fijn gesneden uitjes en verse munt erdoor en wat zest van citroen. Met een beetje panko om het mooie vetje uit de kip vast te houden. Dat was het plan.
Van een vriend had ik een mooi potje pepper jelly gekregen. Dat maakt hij zelf. Een jammetje van adjuma pepers en citroen en wat gelei suiker om daar een smeerbaar geheel van te maken. Dat moest goed geproefd worden... echt zalig met een mooie scherpe kick. Perfect voor ons burger feestje!
Dat gaf wel meteen het inzicht dat een lekker fris zoet zuurtje ook wel welkom was!
Dus komkommertje op wat sushi azijn en zout ingelegd.
Er moest ook Pulled Chicken gemaakt worden natuurlijk. Had ik nog nooit gedaan. Dus dat ging prima!
Kipdij filetjes lekker even gekruid met LetzQ en hard aangezet.
Daarna in een badje van Ginger Beer onder een folietje door garen.
Eindsausje maken met alle bekende smaken, die Vodka werd natuurlijk ingekookt en deed denk ik niet zoveel meer met de smaak, maar dat weet ik niet goed want ik maakte ook nog nooit Pulled Chicken zònder Vodka, Haha!
Het rook in ieder geval helemaal geweldig! Lekker zoet en pittig, mooie kick van die citrus bitters!
Dat kon lekker rusten onder een folietje en door met de burger!
Was een geinige patty geworden, dat kippenvlees bleef erg mooi bij elkaar gebonden. Ging goed!
Mooie oude kaas erop, Happy Days!
Kijk ook die mooie groene stukjes munt, was erg benieuwd hoe dat zou uitpakken!
Toen konden we beginnen met assembleren:
Gegrilde broodjes boven en onder lekker insmeren met die mooie peper jam, daarop een paar plakjes gepickelde komkommer, daarop die mooie chicken burger met kaas, daarop een ruime laag pulled chicken en het kapje er weer op... wat een unit was dat geworden!
En denk nou niet dat ik er voor de foto een spa rood naast had gezet omdat je toch niet door die koperen mok kunt kijken... het was een echte. De Moscow Mule. Wat een zalige combinatie lieve mensen, het klopte gewoon helemaal...
Een mooie sappige burger, lekker zoet vlees erop, die peper jam door en door. Het zachte zoet zuurtje van de komkommer. Zelfs de munt in de burger proefde je terug. Heerlijk fris! Warme gember en knoflook tonen. Het was gewoon echt helemaal af!
En ook helemaal op... maar dat was wel even doorwerken... wat een monster van een lunch man!
Dat was 'm dan, de Moscow Mule Infused Flame Grilled Memphis Chicken Burger!
Onthoud die naam, dit kan zomaar de nieuwe BBQ-hype worden! Deze ga ik vaker maken!
Bedankt voor het kijken, die foto-wedstrijd heeft weer een hoop inspiratie opgeleverd. Bedankt @Ewald en @SandyMan en tot de volgende!
Liefs
Ewald had gekozen voor Gevogelte, dus daar was ik als de kippen bij! Vleugeltjes in een lekkere saus, crispy nuggets, ik had allerlei ideetjes waarvan ik stiekum ook wel het gevoel had dat er meer waren die daarmee zouden komen. Op zich geen probleem natuurlijk, maar ik zocht een wat origineler plan. En indirect gaf die andere leuke Sander @SandyMan mij de helft van de inspiratie... hij had een prachtige gerookte kip cocktail voor bij een dinertje gemaakt. De hoofdgang was daar een Memphis Burger. Had ik dus nog nooit van gehoord. Een runderburger afgetopt met pulled pork op een broodje. Dat zag er in alle opzichten machtig uit!
Toen dacht ik. Dat moet ook met kip kunnen.
De andere inspiratiebron was in drank gevonden (vraag me niet hoe dat kan maar daar denk ik zo nu en dan aan). Deze hebben jullie vast al eens gezien van me:
Het is mijn favoriete cocktail, de Moscow Mule. Een cocktail met Vodka basis, limoensap, Angostura bitters, Gingerbeer en munt. Dat leken mij allemaal smaakjes die gewoon hartstikke goed bij kip zouden passen. dus gingen we lekker de Foodporn Factory in om eens lekker te jammen met wat leuke smaakjes. Het was tenslotte toch kudtweer buiten!
Oh ja, had ik nog niet verteld, ik had een vriendinnetje te logeren!
Dit schatje mocht ik eens lekker uitproberen, en dat deed ik!
Hier zette ik haar in vuur en vlam. Mijn Maiden Run op de Mini Max van @Dominique en ze was vlot op de 200°C.
Kip dus. Zelf van dijfiletjes een burgertje bouwen, dus dijtjes kleine blokjes, even aanvriezen en dan in de Magimix. Daar is eigenlijk geen lekkere foto van te maken, maar we doen het er maar mee. Zie je meteen wat er in de burger gaat:
Dus kippengehakt gedraaid, gember en knoflook fijn geraspt op de microplane, wat rub van LetzQ en wat Slap Your Mama voor extra punch. Dan wat fijn gesneden uitjes en verse munt erdoor en wat zest van citroen. Met een beetje panko om het mooie vetje uit de kip vast te houden. Dat was het plan.
Van een vriend had ik een mooi potje pepper jelly gekregen. Dat maakt hij zelf. Een jammetje van adjuma pepers en citroen en wat gelei suiker om daar een smeerbaar geheel van te maken. Dat moest goed geproefd worden... echt zalig met een mooie scherpe kick. Perfect voor ons burger feestje!
Dat gaf wel meteen het inzicht dat een lekker fris zoet zuurtje ook wel welkom was!
Dus komkommertje op wat sushi azijn en zout ingelegd.
Er moest ook Pulled Chicken gemaakt worden natuurlijk. Had ik nog nooit gedaan. Dus dat ging prima!
Kipdij filetjes lekker even gekruid met LetzQ en hard aangezet.
Daarna in een badje van Ginger Beer onder een folietje door garen.
Eindsausje maken met alle bekende smaken, die Vodka werd natuurlijk ingekookt en deed denk ik niet zoveel meer met de smaak, maar dat weet ik niet goed want ik maakte ook nog nooit Pulled Chicken zònder Vodka, Haha!
Het rook in ieder geval helemaal geweldig! Lekker zoet en pittig, mooie kick van die citrus bitters!
Dat kon lekker rusten onder een folietje en door met de burger!
Was een geinige patty geworden, dat kippenvlees bleef erg mooi bij elkaar gebonden. Ging goed!
Mooie oude kaas erop, Happy Days!
Kijk ook die mooie groene stukjes munt, was erg benieuwd hoe dat zou uitpakken!
Toen konden we beginnen met assembleren:
Gegrilde broodjes boven en onder lekker insmeren met die mooie peper jam, daarop een paar plakjes gepickelde komkommer, daarop die mooie chicken burger met kaas, daarop een ruime laag pulled chicken en het kapje er weer op... wat een unit was dat geworden!
En denk nou niet dat ik er voor de foto een spa rood naast had gezet omdat je toch niet door die koperen mok kunt kijken... het was een echte. De Moscow Mule. Wat een zalige combinatie lieve mensen, het klopte gewoon helemaal...
Een mooie sappige burger, lekker zoet vlees erop, die peper jam door en door. Het zachte zoet zuurtje van de komkommer. Zelfs de munt in de burger proefde je terug. Heerlijk fris! Warme gember en knoflook tonen. Het was gewoon echt helemaal af!
En ook helemaal op... maar dat was wel even doorwerken... wat een monster van een lunch man!
Dat was 'm dan, de Moscow Mule Infused Flame Grilled Memphis Chicken Burger!
Onthoud die naam, dit kan zomaar de nieuwe BBQ-hype worden! Deze ga ik vaker maken!
Bedankt voor het kijken, die foto-wedstrijd heeft weer een hoop inspiratie opgeleverd. Bedankt @Ewald en @SandyMan en tot de volgende!
Liefs