- Berichten
- 126
Bijna 2 jaar actief op dit forum en nog nooit spareribs gemaakt. Ja wel die kant en klare van de slager (oke!) of die van de super (mwa) maar nog nooit zelf.
Dus... bij de vaste slager dikbevleesde spareribs besteld. Ik denk dat dit de baby back ribs zijn, maar de slager verkoopt ze gewoon als spareribs.
Voor mn verjaardag heb ik de hele Noskos collectie gekregen van vrienden (echte vrienden dus) en de spareribsrub leek me het meest geschikt voor deze exercitie. Aangebracht op laagje mosterd en even laten staan. Ondertussen de bbq aangestoken. Voor de verandering eens niet de platesetter van de MTP gebruikt, maar gewoon lekbakje in het midden en de kolen aan de kant waar mn bovenste rooster niet zit. Inkbird thermometer erop en klaar voor de start.
Om de 20 minuten ingesprayd met appelsap en verder de 3-2-1 methode versneld toegepast. Dat wil zeggen: twee uur roken, anderhalf uur stomen en een half uurtje de saus karameliseren. Ik gebruik nu een tijdje de honey BBQ saus van Lidl, dat is echt goede meuk.
Het resultaat was echt ruim boven verwachting. Ik ben verpest, ik wil mn spareribs nooit meer anders. Volgens mijn wederhelft mochten er nog meer kruiden en saus op. Dus snel nog eens maken zo.
Om je vingers bij op te eten zo lekker
.
Dus... bij de vaste slager dikbevleesde spareribs besteld. Ik denk dat dit de baby back ribs zijn, maar de slager verkoopt ze gewoon als spareribs.
Voor mn verjaardag heb ik de hele Noskos collectie gekregen van vrienden (echte vrienden dus) en de spareribsrub leek me het meest geschikt voor deze exercitie. Aangebracht op laagje mosterd en even laten staan. Ondertussen de bbq aangestoken. Voor de verandering eens niet de platesetter van de MTP gebruikt, maar gewoon lekbakje in het midden en de kolen aan de kant waar mn bovenste rooster niet zit. Inkbird thermometer erop en klaar voor de start.
Om de 20 minuten ingesprayd met appelsap en verder de 3-2-1 methode versneld toegepast. Dat wil zeggen: twee uur roken, anderhalf uur stomen en een half uurtje de saus karameliseren. Ik gebruik nu een tijdje de honey BBQ saus van Lidl, dat is echt goede meuk.
Het resultaat was echt ruim boven verwachting. Ik ben verpest, ik wil mn spareribs nooit meer anders. Volgens mijn wederhelft mochten er nog meer kruiden en saus op. Dus snel nog eens maken zo.
Om je vingers bij op te eten zo lekker
Laatst bewerkt: