BasBQ
Beef en Steak

Controller ja/nee

Hakkenbijltje

Sprokkelaar
Berichten
35
Ik zit eigenlijk met een paar vragen.
Is het de moeite om er 1 aan te schaffen?
En welke gebruiken jullie en wat zij de + en - van jullie controller?
En makkelijk te installeren/gebruiksgemak (app en de fan).

Er zijn toch best veel verschillende soorten verkrijgbaar, en de reacties lopen toch best uiteen her en der.

Bedankt alvast voor jullie reactie
 
Hangt wel af wat voor kamado je hebt en de weersomstandigheden. Enige tijd terug had ik 5 varkensnekken op mijn kamado met veel regen hagel en natte sneeuw. Ja dan loopt ie af en toe wat terug dan is het wel makkelijk. Bij mij gebruik ik hem verder niet.
 
Hangt wel af wat voor kamado je hebt en de weersomstandigheden. Enige tijd terug had ik 5 varkensnekken op mijn kamado met veel regen hagel en natte sneeuw. Ja dan loopt ie af en toe wat terug dan is het wel makkelijk. Bij mij gebruik ik hem verder niet.
Ok, ik heb nu een Patton compact. En welke controller heb jij?
 
Ik gebruik mijn controller (zie m’n vootnoot) alleen bij sessies die zeker meer dan 3 uur gaan duren wanneer ik tussendoor weg wil, of bij thuiswerken met meetings waar ik niet snel even uit kan stappen. Bij vlagerige wind wanneer je kamado in de wind staat kan het ook makkelijk zijn.
Maar voornamelijk gebruik ik m’n fireboard alleen als wifi thermometer zonder de fan aan te sluiten.
Wanneer je altijd de zelfde kolen gebruikt, zelfde manier van aansteken, dan weet je snel genoeg hoe je de ventilatie van je bbq moet regelen. En kamado’s zijn door hun dikke keramiek zo stabiel. Bij die lange sessies wil je toch vaak tussendoor even sprayen of moppen. En dat zijn mooie momenten om even bij te stellen.

Wanneer je vrijwel altijd thuis bent wanneer je de bbq aansteekt en je hebt een kamado, zou ik het niet doen, koop van dat geld een rotisserie, speksteen if zo iets.
Wanneer je in weer en met name wind de bbq aansteekt en/of een ketel bbq hebt zou ik het eerder overwegen.

Wanneer je er toch een overweegt, zou ik zeker ook de Fireboard 2 drive overwegen.
Groot voordeel van deze is dat er een accu inzit zie ook de fan aanstuurt. Dus geen stopcontact nodig. Stuurt de fan ook traploos aan. App werkt prima. Kan ook hele complexe programma’s maken… meer dan dat ik gebruik.
En ik heb bewust de Pit Viper fan gekozen, wanneer je deze met de fan naar beneden plaatst, kan ie ook nog wat regen hebben.
 
Ik heb een oude bbq guru partyq die ik erg veel gebruik. (gekocht in 2015). Ideaal om aan te zetten en dan gewoon weg kunnen gaan. Werkt op aa batterijen (ik heb geen prik in de buurt). Tegen de tijd dat ik de kerntemperatuur nodig heb ben ik wel weer thuis. Daar gebruik ik de thermapen one voor. Af en toe gebruik ik ook een oude maverick om dome en core temperatuur op de bank te bekijken, maar dat is voor mij minder essentieel.

Ik persoonlijk zie weinig toegevoegde waarde in de apps e.d.
 
Ja, je wil toch een beetje zekerheid als je voor een kapitaal aan vlees op de bbq legt😉.

Zonder dollen het is een fijne gedachte dat de barbecue bij je afwezigheid een beetje in de gaten gehouden wordt.

Omdat ik nog niet zo’n ster in barbecuen ben heb ik een DigiQ
 
Niet echt belangrijk, maar iets wat ik toch wel gebruik is Apple Watch support van de Fireboard app. Even snel op je pols kijken hoe het met de rooster en vlees temperaturen gaat.
Alexa en Google assistant support is er ook, maar door horloge gebruik ik dat niet.
 
Het word er fireboard 2 maar koop nog geen fan, maar ik heb wel de optie om er 1 later aan te schaffen mocht ik dat willen. Ik heb nu een digitale thermometer met 1 meat probe. Dit is ook wel een dikke vooruitgang.
 
Het word er fireboard 2 maar koop nog geen fan, maar ik heb wel de optie om er 1 later aan te schaffen mocht ik dat willen. Ik heb nu een digitale thermometer met 1 meat probe. Dit is ook wel een dikke vooruitgang.
Nice!
Ik zie dat de BBQ Guru Pit Viper fan stukje duurder is geworden, en de adapter plate die je ook nog nodig hebt krijg je helaas ook niet cadeau.
Wanneer je toch niet van plan bent om in de lichte regen te bbqen met fan (zware regen zou ik niet aandurven). De fan van Fireboard zelf waar al adapter plates bijzitten is dan een betere deal. (Of een andere 12V fan die variabel aangestuurd kan worden)

Maar wanneer je de Fireboard zonder fan gebruikt is het wel een dure multi probe thermometer. Prima thermometer daar niet van, maar de meerwaarde zit echt in het controller gedeelte. Maar inderdaad, met de aanschaf van deze heb je wel de keuze.
 
Ik heb er nu nog geen , maar ik wil wel een controller aanschaffen als het herfst/winter wordt.
Dat naar binnen en buiten gaan met klote weer vond ik afgelopen winterseizoen behoorlijk irritant.

Welke het wordt, moet ik mij nog een beetje in gaan verdiepen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan