BasBQ
Beef en Steak

Bijgerecht: zoete aardappel wafel

 
 

Cheflustikniet

Kooltjesharker
Berichten
136
Meteen mijn nieuwe aanwinst maar even uitgeprobeerd: een gietijzeren wafelijzer (aanrader marktplaats 5 eur!).

Ik heb eerst de zoete aardappels indirect op het rooster gegaard. Daarna ontdaan van zijn schilletje en gepureerd met een eitje, wat soja melk en wat bloem. Dit was een tryout dus ik heb dat nogal op gevoel gedaan.

Het beslag vervolgens in het (uiteraard) loeihete en ingevette wafelijzer in een minuutje of zeven gebakken. Dit wordt wel een blijvertje, een receptje om lekker mee te experimenteren!

9C25ADD2-9CE3-4E40-9187-E8436DB3456E.jpeg

8E3705EA-89B0-4944-AEA7-8481770B6E81.jpeg
B13F83CE-6591-497B-B713-3763975068AF.jpeg
6CA50234-1A99-4CB1-BCE7-74EB56B4A7EC.jpeg
361777C2-8FD1-46BE-A2D4-FC89A1CE4417.jpeg
 
Wow!
Hoeveel (soja) melk doe je er bij om het zo vloeibaar te krijgen? Best wat neem ik aan?
 
Wow!
Hoeveel (soja) melk doe je er bij om het zo vloeibaar te krijgen? Best wat neem ik aan?
Ik had een flinke scheut gedaan. Niet gemeten maar beetje op gevoel. Ik had overschat hoeveel aardappel er uit mijn twee (blijkbaar kleine) zoete aardappels kwamen. Dus beslag inderdaad behoorlijk vloeibaar. Ik vreesde daardoor wel een beetje voor de wafels, maar die hitte liet het meteen stollen.

Volgende ronde ga ik deze ingrediënten combineren met wat gegaarde knolselderij.
 
Terug
Bovenaan Onderaan