BasBQ
Beef en Steak

1e keer pizza van de Weber master touch premium

 
 

W3b3r-Bokx

Sprokkelaar
Berichten
30
Vandaag voor het eerst pizza gemaakt op de weber master touch premium 🧑‍🍳🍕. De opbouw gebruikt van bbqproof en 2 heerlijke pizza's gemaakt, zeer tevreden voor de eerste keer en voor herhaling vatbaar😀

IMG_20221127_175257.jpg


IMG_20221127_173909.jpg


IMG_20221127_173326.jpg
 
Dat lijkt me een heerlijke pizza.

Had je de steen goed voorgewarmd?
 
Slim om bak papier te gebruiken, die ervaring komt later.. mijn hemel wat een slagveld was mijn eerste pizza.. dit ziet er heerlijk uit.
 
Slim om bak papier te gebruiken, die ervaring komt later.. mijn hemel wat een slagveld was mijn eerste pizza.. dit ziet er heerlijk uit.
Komt eigenlijk bij gebrek aan bloem dat het idee van bakpapier werd geboren, maar begrijp een goeie keus dus als ik jou zo hoor?
 
Lekker pizzaatje, dat gaat er altijd wel in.
 
Ziet er goed uit, kende die setup niet. Toch maar eens proberen ! Hoe lang hebben je pizza's er ongeveer opgelegen?
 
Dat bakpapier trucje ga ik de volgende keer ook maar eens toepassen. De vorige keer was het bij mij nogal een bende😅
 
Persoonlijk vind ik 200-250 graden echt wel veel te weinig om goede pizza te maken, ik ga eerder voorder 300-325 graden of meer (meestal meer). Ik kan alleen maar een onlyfire ring aanbevelen, die van bbq toro zouden ook wel werken. Ik gebruik deze al sinds juni, en vorige week zefls nog pizza gemaakt
Ik gebruik gewoon weber briketten en daarop 1 blokje gecomprest hout in 3 stukken, daar kan ik perfect 5-6 pizzas mee maken, eerst halve kolenstarter, dan op houtskool smijten en langs de kanten 1/3 (2 zijkanten en achterkant van pizzasteen) een blokje van dat hout, steen erop, en tegen dat de blokjes hout goed in gang zijn, is mijn stene dik over de 400 graden.
Dit zal ook werken maar zo een pizzaring kan ik je alleen aanbevelen
 
Ik heb deze opstelling ook gebruikt maar wat geëxperimenteerd. Ik vind de alu maar niks door het afval en extra werk. De eerste keer helemaal geen alu gebruikt en kolen volledig verspreidt over het rooster. Prima resultaat, snel op 250 en de steen niet te heet. Ondanks goed resultaat heb ik de tweede keer met behulp van een bakvorm het rooster onder de steen vrijgehouden van kolen. Alleen rondom dus. Hier had ik toch een minder hard gebakken centrum van de steen. Mss kan dit werken door langer voor te verwarmen maar volgende keer ga ik weer voor de eerste manier. Folie lijkt me dus niet nodig, de manden blokkeren een deel van de hitte en creëren voldoende afstand (iig bij mijn 250 graden, 350 zal een ander verhaal zijn denk ik).
 
Dat bakpapier trucje ga ik de volgende keer ook maar eens toepassen. De vorige keer was het bij mij nogal een bende😅
Gaat je echt helpen. misschien niet meteen de master touch maar wel goed resultaat. Na 30 sec papier verwijderen en je bent pizza aan het bakken… er komt best veel op je af de eerste paar keer.. later wordt je heel handig in het wegmoffelen van je papIer 🤫
 
Gaat je echt helpen. misschien niet meteen de master touch maar wel goed resultaat. Na 30 sec papier verwijderen en je bent pizza aan het bakken… er komt best veel op je af de eerste paar keer.. later wordt je heel handig in het wegmoffelen van je papIer
Maïsmeel en een goed deeg recept heeft mij een hoop geworstel bespaard.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Hier goede ervaringen met griesmeel. Voorkomt plakken aan de spatel en wordt niet zwart. Gisteren tijdens een toch al ‘bbq pizza pechdag’ (kolen alleen nog maar gruis in de zak, werd niet beter dan 210 ..) vloog de pizza wel half van de steen bij het er in schuiven dus griesmeel werkt soms te goed :-(
 
Yummie pizza
 
Terug
Bovenaan Onderaan