- Berichten
- 3.167
Ik stuitte op dit gerecht in het 'nieuwe' boek van Jamie Oliver, EEN. Overigens een erg leuk boek met veel een pans gerechten die daardoor makkelijk te maken zijn. Er is zelfs een hoofdstuk waarin je een groot (basis) recept maakt, met de bladzijde erna 4 of 6 recepten waar je die basis gebruikt om heel iets anders te maken.
Aanrader dus.
Deze keer trok de Cubaanse Mojo met Vis mijn aandacht. 2 mooie dorades op een bedje van paprika en ui, met wat groenige dressing.. En het recept was van begin tot einde in een braadslede, dus ik heb het eitje aangestoken. De dorades hebben wij voor deze keer vervangen voor 3 kabeljauw haasjes.
We begonnen met de uien en paprika te snijden en met olie pezo wat te husselen. Terwijl de BGE buiten de 220 indirect stond te halen.
De marinade werd gemaakt door komijn in de vijzel te kneuzen en daarna 2 tenen knoflook samen met een bosje oregano erbij te vijzelen tot een soort pesto. Deze werd natter gemaakt door er 2 sinaasappels, 1 citroen en 1,5 el olijfolie doorheen te roeren.
De vis kwam uit de vriezer, dit zijn de haasjes van de makro, altijd zeer te spreken over de portie en de kwaliteit. Deze keer iets te laat uitgehaald helaas maar het einde kwam goed.
De braadslede kon erop.
Het begon al donker te worden buiten..
Na een minuut of 15 de visjes alvast ingesneden en voorzien van een klein beetje marinade.
Toen de braadslede er zo'n 20 minuutjes op had gelegen eventjes kort eruit km door te roeren en de kabeljauw erop te leggen.
Vervolgens de rest van de marinade eroverheen.
En weer terug.
Toch maar ff een lampje mee naar buiten..
En toen de thermapen 56 graden zei weer even terug naar binnen. 2 minuten later (misschien iets langer maar echt niet heel veel later hoor) weer naar buiten. Dik over de 60.. Ach ja.
Hij mocht eraf, lekker veel stoom als het buiten zo koud is.
Jamie raadde aan het met rijst of brood te eten, ons leek Orzo wel lekker en dar hadden we totaal geen spijt van.
Voor de Kids het paprika uien mengsel kort in de keukenmachine, een kabeljauwtje geplukt en door de Orzo geroerd.
Voor ons bleven er nog 2 over.
En op het bordje met de orzo..
Ge wel dig!
Heerlijk rosetje ernaast, optimaal genieten.
Deze gaan wij nog heeeeeeeel veeeeel vaker maken, en ook zeker een keer met een hele dorade zoals hij eigenlijk 'hoort'. En als dat gebeurd ga ik hem in het recepten deel zetten.
Oh vergeet het bijna te zeggen. De kinderen schepte beide, na een flink bord, nog een keer op
Bedankt voor het lezen!
Aanrader dus.
Deze keer trok de Cubaanse Mojo met Vis mijn aandacht. 2 mooie dorades op een bedje van paprika en ui, met wat groenige dressing.. En het recept was van begin tot einde in een braadslede, dus ik heb het eitje aangestoken. De dorades hebben wij voor deze keer vervangen voor 3 kabeljauw haasjes.
We begonnen met de uien en paprika te snijden en met olie pezo wat te husselen. Terwijl de BGE buiten de 220 indirect stond te halen.
De marinade werd gemaakt door komijn in de vijzel te kneuzen en daarna 2 tenen knoflook samen met een bosje oregano erbij te vijzelen tot een soort pesto. Deze werd natter gemaakt door er 2 sinaasappels, 1 citroen en 1,5 el olijfolie doorheen te roeren.
De vis kwam uit de vriezer, dit zijn de haasjes van de makro, altijd zeer te spreken over de portie en de kwaliteit. Deze keer iets te laat uitgehaald helaas maar het einde kwam goed.
De braadslede kon erop.
Het begon al donker te worden buiten..
Na een minuut of 15 de visjes alvast ingesneden en voorzien van een klein beetje marinade.
Toen de braadslede er zo'n 20 minuutjes op had gelegen eventjes kort eruit km door te roeren en de kabeljauw erop te leggen.
Vervolgens de rest van de marinade eroverheen.
En weer terug.
Toch maar ff een lampje mee naar buiten..
En toen de thermapen 56 graden zei weer even terug naar binnen. 2 minuten later (misschien iets langer maar echt niet heel veel later hoor) weer naar buiten. Dik over de 60.. Ach ja.
Hij mocht eraf, lekker veel stoom als het buiten zo koud is.
Jamie raadde aan het met rijst of brood te eten, ons leek Orzo wel lekker en dar hadden we totaal geen spijt van.
Voor de Kids het paprika uien mengsel kort in de keukenmachine, een kabeljauwtje geplukt en door de Orzo geroerd.
Voor ons bleven er nog 2 over.
En op het bordje met de orzo..
Ge wel dig!
Heerlijk rosetje ernaast, optimaal genieten.
Deze gaan wij nog heeeeeeeel veeeeel vaker maken, en ook zeker een keer met een hele dorade zoals hij eigenlijk 'hoort'. En als dat gebeurd ga ik hem in het recepten deel zetten.
Oh vergeet het bijna te zeggen. De kinderen schepte beide, na een flink bord, nog een keer op

Bedankt voor het lezen!