- Berichten
- 2.987
Toevallig heeft @PH met een F net een topic geplaatst over babi pangang van de rotisserie, dus nieuw is het niet. Echter is dit zo verschrikkelijk lekker dat ik dit wel moet posten.
Sterker nog, bij deze dien ik een wetvoorstel in dat buikspek alleen nog maar van de rotisserie mag komen




.
Ik heb het recept van @Ewald gevolgd.
bbqgenootschap.nl
De saus had ik nog over van de vorige keer. Opvallend was dat deze na invriezen een stuk beter in balans was en nog lekkerder. De eerste keer vond ik em aan de zoete kant, maar nu heerlijk zoet/zuur in balans.
Gisteren de het spek ingesneden en in de rub gezet, voor een nachtje in de koelkast.
Vandaag om de spies heen opgebonden en daarna op de Q.
Tot 58 graden kern op 120-130 graden, daarna tot 72 graden kern op 170-180 graden.
10 minuutjes laten rusten en dan op het bordje.
Damn wat is dit lekker. Mijn buikspek gaat voortaan alleen nog maar op de rotisserie, echt verschrikkelijk lekker.




Sterker nog, bij deze dien ik een wetvoorstel in dat buikspek alleen nog maar van de rotisserie mag komen






Ik heb het recept van @Ewald gevolgd.
Buikspek: Babi spek (buikspek Babi Pangang style)
Gepekeld krokant buikspek babi pangang style. Ingredienten: - Buikspek (zonder zwoerd) Per kilogram buikspek - 10 gram zout (Fleur de Sel) = 1% - 5 gram suiker (rietsuiker) = 0,5% - 1 el. rijstazijn (Chinese, die is veel zachter van smaak dan de Japanners) - Paar slagen zwarte Peper uit de...

De saus had ik nog over van de vorige keer. Opvallend was dat deze na invriezen een stuk beter in balans was en nog lekkerder. De eerste keer vond ik em aan de zoete kant, maar nu heerlijk zoet/zuur in balans.
Gisteren de het spek ingesneden en in de rub gezet, voor een nachtje in de koelkast.
Vandaag om de spies heen opgebonden en daarna op de Q.
Tot 58 graden kern op 120-130 graden, daarna tot 72 graden kern op 170-180 graden.
10 minuutjes laten rusten en dan op het bordje.
Damn wat is dit lekker. Mijn buikspek gaat voortaan alleen nog maar op de rotisserie, echt verschrikkelijk lekker.



