- Berichten
- 616
Eerste keer spareribs ooit gemaakt. Eén streng past mooi op de WGA. Gekruid met van Beekum varkensrub en bereid volgens de high and fast "Easterwood" methode. Dat wil zeggen vuur opgestookt tot 160°C roostertemperatuur, (kersen) rookhout toegevoegd en ruim 1,5 indirect gegaard. Vervolgens de vleestemperatuur gemeten, die was 94°C en hiermee voldoende gaar. Hierna heb ik het vlees aan beide zijden afgelakt met bbq saus van Sweet Baby Ray. Bervolgend de deksel nog 20 minuten gesloten en de saus laten carameliseren. En het resultaat? Dat was niet verkeerd. Geen 'fall of the bone' maar dat zul je met deze methode ook niet bereiken. Iets meer bite dus. Een mooie rook smaak en één keer aflakken was naar mijn smaak voldoende. Enkel had ik iets minder royaal mogen zijn met de kruiden. Aandachtspuntje voor de volgende keer.