- Berichten
- 7.251
Beste BBQ Vrienden,
Het afgelopen weekend was fantastisch! We zijn met de Triple-T Veteranen op BBQ Trip geweest naar een camping in Noordwijkerhout!
Dat kwam zo, tijdens onze laatste wedstrijd (of moet ik zeggen meest recente?) zijn we zo uit ons hemd gewaaid dat de lol er voor ons wel even af was. Het was tijdens de Tony Stone in Hoofddorp dat de tenten letterlijk om je oren vlogen... tijdens de vrije categorie hamburgers op zaterdag was de sport om je vlees op het rooster te houden terwijl de anderen - waaronder ondergetekende - aan de stangen van de partytent hingen om die op de grond te houden. Achteraf een mooi verhaal, maar destijds verre van leuk. Daarna kwam er een pandemie die een streep trok door alle wedstrijdjes en dat bleek de opmaat te vormen voor een uiterst relaxed alternatief voor wedstrijd-stress: Het Triple-T Veteranen Weekend!
Oftewel:
Haha, mooi bier, fijne wijnen, port en kaas en heel veel mooie gerechten die we voor en met elkaar gingen bereiden. Vooraf niet heel veel regie en afstemming, maar gewoon lekker lol maken en genieten met elkaar. Inmiddels hadden we wel al twee tradities ontwikkeld: bij aankomst op de camping lunch met een hotdog-variant en de ontbijtjes van Richard. Die gast kan de hele dag pilsen en toch fris en fruitig voor ontbijt zorgen, onze held!
Hij presenteerde ons de Poco Loco Hotdog, worstjes op een gegrild broodje op een bedje van rucola compleet met gesmolten cheddar, BBQ saus en gefrituurde uitjes:
Dat was een mooie start!
Terwijl we verder het kamp opbouwde, onze vrienden die van verder kwamen opwachten konden we een fijne borrelhap wel gebruiken. Ik maakte een lekker sateetje van procureur met een heerlijke marinade die ik de dag ervoor al had ingezet. Lekker met mooie Oosterse smaken, lekker hard gegrild op mijn lieve schattige saté grilletje van de Toko (dank Domi!).
Je moet er echt bij blijven en veel draaien maar dan hebbie ook wel wat zeg, top saté die geen saus nodig heeft!
We aten er allemaal lekker van... stokjes alvast in de vuurschaal en lekker chillen met biertjes en fijne deuntjes uit de playlist.
Eigenlijk ook haast wel traditioneel was de Awesome Burger die Jeroen maakte voor ons!
Lekker grof gedraaid Black Angus beef met wat grof zout, uitgebakken pancetta, een mooie gesmolten plak eendenlever en een blaadje sla en pittige burger saus en een augurkje. Op een gegrild broodje met sesam zaadjes. Erg fijn.
Na het eten stookten we de vuurschaal op en maakte Bert zijn legendarische Cowboy Koffie, dit keer niet op zijn camp stove maar op het vuur. Lekker sterk en lekker heet, net als wij!
We stookten trouwens het hele weekend met Essenhout, een prachtig oven gedroogd product dat hele mooie rustige vlammen geeft en erg lang en gelijkmatig brandt. En dat was nodig want we hadden een speciaal thema deze keer... maar dat was pas op zaterdag. Eerst konden we lekker drinken en mooie verhalen uitwisselen bij het kampvuur. De tentjes stonden dus we konden lekker doorzakken op 'ons' veld.
De volgende ochtend was hij daar. Held Richard met een mooie creatie:
Een mooie getoaste plak Waldkorn met een spread van avocado, een plakje pancetta met daarop een gebakken eitje wat grof zout en peper en een crumble van (nog meer) pancetta. Echt heerlijk anti-kater voedsel dat z'n werk wel deed!
Dus we waren klaar voor de nodige voorbereidingen voor ons thema: Asado. Koken op open vuur.
Peter J. en Bert ontfermden zich over de Beefhammer terwijl Jeroen en Peter W. zich bezig hielden met die andere hoofdrolspeler: Runder ribben van een Wagyu rund. Wat een machtige stukken vlees zouden we mee gaan werken die dag. Het was echt een geweldig avontuur!
Hier zie je het begin van de Asado. Een klein vuurtje met daarnaast een rek met de Wagyu-ribbenkast. Langzaam aan hebben we die opstelling ge-fine-tuned en gevarieerd zodat we aan het eind van de dag een mooi gerookt stuk vlees hadden. Niet heel hard werken maar toch wel steeds opletten en kleine aanpassingen doen. Heerlijk spelen met vuur!
Hier hebben we onze nieuwe vriend het Auspit erbij gezet en daarin liet ik een mandje draaien met een notenmix van ongebrande cashews, walnoten, para en pecannoten, macademia, amandelen en hazelnoten. Alleen wat olijfolie en een kruidenmixje van 'Slap Ya Mama' (zout en chilipeper) en dan lekker laten draaien tot de juiste kleur en geur. Dat was best even spelen met hoog-laag dichtbij en ver af. Super leuk klusje!
Later hebben we ook nog popcorn gemaakt op het vuur. Dat ging - uiteindelijk - ook goed en hier vertel ik later nog meer over.
Ondertussen hebben we het grill-mandje vervangen door een mooi stuk buikspek op het spit en hebben we de mergpijpen boven het vuur laten roken. Hier zie je ook dat we wat aanpassingen hebben gedaan aan ons Asado-kruis om de rib een gelijkmatigere garing te geven. Zo was het de hele dag spelen, maar het was fantastisch weer en er was gelukkig bier genoeg!
Het Signature Dish avontuur van Peter speelde zich ondertussen af in de WSM 47 van Bert. Dat was een hele andere beleving, die cooker is gesloten en wordt gevolgd middels Fireboard. Heel anders dan roken op open vuur, maar super relaxed de tijd en de hitte van de kooltjes z'n werk laten doen. Maar na een paar uurtjes rook zag de Runderschenkel XXL er fantastisch uit!
Wat een machtig stuk vlees, we voelden ons Thor!
Tijd genoeg om ondertussen wat sfeerbeeldjes te schieten en belangstellende camping gasten (veelal Duitsers met grote campers en caravans) die ons rokerige veldje passeerden en gewoon weg op de muziek en vooral de geuren afkwamen, te vertellen over de technieken en kook apparaten die we inzetten. Meest gestelde vraag was of we ook eten verkochten of dat het puur voor eigen plezier was. Handig dat we wat geroosterde nootjes konden uitdelen voor ze!
Eén van de leukste dingen van zo'n weekend is dat je ook ruimte houdt voor spontane jam-sessies... er was wat brood over, Jeroen had nog eendenlevers en de mergpijpen konden na het roken en garen verwerkt worden tot een geurige beefy Prairy boter. Die was zalig zacht gerookt na het grillen van het brood...
...maar werd pas echt geniaal toen daar lekker wat grove gedroogde knoflook rub overheen ging en werd afgetopt met een paar fotogenieke maar vooral smakelijke granaatappel pitjes... echt een mooi culinair snackje uit onze gezamenlijke Foodporn Factory Fieldlab.
Ook al dragen we niet allemaal het Foodporn Factory uniform, we zijn allemaal gepassioneerde liefhebbers hoor!
Dus fotootjes van elke hap! En bewonderende blikken all over the place!
Ondertussen schoot het diner en alle componenten al best lekker op:
Het mooie stukje buikspek werd zachter en malser in de Essenrook.
De ribben en de maiskolven gaarden al lekker terwijl de DO deksel voor verwarmde als grill plaat voor de asperges....
Het afgelopen weekend was fantastisch! We zijn met de Triple-T Veteranen op BBQ Trip geweest naar een camping in Noordwijkerhout!
Dat kwam zo, tijdens onze laatste wedstrijd (of moet ik zeggen meest recente?) zijn we zo uit ons hemd gewaaid dat de lol er voor ons wel even af was. Het was tijdens de Tony Stone in Hoofddorp dat de tenten letterlijk om je oren vlogen... tijdens de vrije categorie hamburgers op zaterdag was de sport om je vlees op het rooster te houden terwijl de anderen - waaronder ondergetekende - aan de stangen van de partytent hingen om die op de grond te houden. Achteraf een mooi verhaal, maar destijds verre van leuk. Daarna kwam er een pandemie die een streep trok door alle wedstrijdjes en dat bleek de opmaat te vormen voor een uiterst relaxed alternatief voor wedstrijd-stress: Het Triple-T Veteranen Weekend!
Oftewel:
Haha, mooi bier, fijne wijnen, port en kaas en heel veel mooie gerechten die we voor en met elkaar gingen bereiden. Vooraf niet heel veel regie en afstemming, maar gewoon lekker lol maken en genieten met elkaar. Inmiddels hadden we wel al twee tradities ontwikkeld: bij aankomst op de camping lunch met een hotdog-variant en de ontbijtjes van Richard. Die gast kan de hele dag pilsen en toch fris en fruitig voor ontbijt zorgen, onze held!
Hij presenteerde ons de Poco Loco Hotdog, worstjes op een gegrild broodje op een bedje van rucola compleet met gesmolten cheddar, BBQ saus en gefrituurde uitjes:
Dat was een mooie start!
Terwijl we verder het kamp opbouwde, onze vrienden die van verder kwamen opwachten konden we een fijne borrelhap wel gebruiken. Ik maakte een lekker sateetje van procureur met een heerlijke marinade die ik de dag ervoor al had ingezet. Lekker met mooie Oosterse smaken, lekker hard gegrild op mijn lieve schattige saté grilletje van de Toko (dank Domi!).
Je moet er echt bij blijven en veel draaien maar dan hebbie ook wel wat zeg, top saté die geen saus nodig heeft!
We aten er allemaal lekker van... stokjes alvast in de vuurschaal en lekker chillen met biertjes en fijne deuntjes uit de playlist.
Eigenlijk ook haast wel traditioneel was de Awesome Burger die Jeroen maakte voor ons!
Lekker grof gedraaid Black Angus beef met wat grof zout, uitgebakken pancetta, een mooie gesmolten plak eendenlever en een blaadje sla en pittige burger saus en een augurkje. Op een gegrild broodje met sesam zaadjes. Erg fijn.
Na het eten stookten we de vuurschaal op en maakte Bert zijn legendarische Cowboy Koffie, dit keer niet op zijn camp stove maar op het vuur. Lekker sterk en lekker heet, net als wij!
We stookten trouwens het hele weekend met Essenhout, een prachtig oven gedroogd product dat hele mooie rustige vlammen geeft en erg lang en gelijkmatig brandt. En dat was nodig want we hadden een speciaal thema deze keer... maar dat was pas op zaterdag. Eerst konden we lekker drinken en mooie verhalen uitwisselen bij het kampvuur. De tentjes stonden dus we konden lekker doorzakken op 'ons' veld.
De volgende ochtend was hij daar. Held Richard met een mooie creatie:
Een mooie getoaste plak Waldkorn met een spread van avocado, een plakje pancetta met daarop een gebakken eitje wat grof zout en peper en een crumble van (nog meer) pancetta. Echt heerlijk anti-kater voedsel dat z'n werk wel deed!
Dus we waren klaar voor de nodige voorbereidingen voor ons thema: Asado. Koken op open vuur.
Peter J. en Bert ontfermden zich over de Beefhammer terwijl Jeroen en Peter W. zich bezig hielden met die andere hoofdrolspeler: Runder ribben van een Wagyu rund. Wat een machtige stukken vlees zouden we mee gaan werken die dag. Het was echt een geweldig avontuur!
Hier zie je het begin van de Asado. Een klein vuurtje met daarnaast een rek met de Wagyu-ribbenkast. Langzaam aan hebben we die opstelling ge-fine-tuned en gevarieerd zodat we aan het eind van de dag een mooi gerookt stuk vlees hadden. Niet heel hard werken maar toch wel steeds opletten en kleine aanpassingen doen. Heerlijk spelen met vuur!
Hier hebben we onze nieuwe vriend het Auspit erbij gezet en daarin liet ik een mandje draaien met een notenmix van ongebrande cashews, walnoten, para en pecannoten, macademia, amandelen en hazelnoten. Alleen wat olijfolie en een kruidenmixje van 'Slap Ya Mama' (zout en chilipeper) en dan lekker laten draaien tot de juiste kleur en geur. Dat was best even spelen met hoog-laag dichtbij en ver af. Super leuk klusje!
Later hebben we ook nog popcorn gemaakt op het vuur. Dat ging - uiteindelijk - ook goed en hier vertel ik later nog meer over.
Ondertussen hebben we het grill-mandje vervangen door een mooi stuk buikspek op het spit en hebben we de mergpijpen boven het vuur laten roken. Hier zie je ook dat we wat aanpassingen hebben gedaan aan ons Asado-kruis om de rib een gelijkmatigere garing te geven. Zo was het de hele dag spelen, maar het was fantastisch weer en er was gelukkig bier genoeg!
Het Signature Dish avontuur van Peter speelde zich ondertussen af in de WSM 47 van Bert. Dat was een hele andere beleving, die cooker is gesloten en wordt gevolgd middels Fireboard. Heel anders dan roken op open vuur, maar super relaxed de tijd en de hitte van de kooltjes z'n werk laten doen. Maar na een paar uurtjes rook zag de Runderschenkel XXL er fantastisch uit!
Wat een machtig stuk vlees, we voelden ons Thor!
Tijd genoeg om ondertussen wat sfeerbeeldjes te schieten en belangstellende camping gasten (veelal Duitsers met grote campers en caravans) die ons rokerige veldje passeerden en gewoon weg op de muziek en vooral de geuren afkwamen, te vertellen over de technieken en kook apparaten die we inzetten. Meest gestelde vraag was of we ook eten verkochten of dat het puur voor eigen plezier was. Handig dat we wat geroosterde nootjes konden uitdelen voor ze!
Eén van de leukste dingen van zo'n weekend is dat je ook ruimte houdt voor spontane jam-sessies... er was wat brood over, Jeroen had nog eendenlevers en de mergpijpen konden na het roken en garen verwerkt worden tot een geurige beefy Prairy boter. Die was zalig zacht gerookt na het grillen van het brood...
...maar werd pas echt geniaal toen daar lekker wat grove gedroogde knoflook rub overheen ging en werd afgetopt met een paar fotogenieke maar vooral smakelijke granaatappel pitjes... echt een mooi culinair snackje uit onze gezamenlijke Foodporn Factory Fieldlab.
Ook al dragen we niet allemaal het Foodporn Factory uniform, we zijn allemaal gepassioneerde liefhebbers hoor!
Dus fotootjes van elke hap! En bewonderende blikken all over the place!
Ondertussen schoot het diner en alle componenten al best lekker op:
Het mooie stukje buikspek werd zachter en malser in de Essenrook.
De ribben en de maiskolven gaarden al lekker terwijl de DO deksel voor verwarmde als grill plaat voor de asperges....
Laatst bewerkt: