BasBQ
Beef en Steak

Pp van het spit

 
 

Rdj

Gemarineerd
Berichten
2.307
Vandaag pp in de maak ,wou het eens anders doen.
Aan het spit ๐Ÿ˜ƒ, niks nieuws maar word niet veel gedaan .
De Diy rotisserie heb ik nu een tijdje en vind het geweldig om mee te werken.
Had een 3kg procureur bij de sligro mee genomen en die heb ik gisteren getrimd en gevlinderd.
Omdat hij aan het spit toch ingebonden moest worden er een rollade van gemaakt zodat de rub ook binnen in zit .
Heb dit keer gekozen voor een beefrub, in plaats voor de standaard zoete paprika rub .
Wou het wat hartiger. Komt ook geen!! bbq saus op het eind door heen .
Dit kan voor de liefhebber op het broodje er nog wel op .
20220508_202828.jpg

20220508_203623.jpg
20220508_204223.jpg

Eerst met wat olie en mosterd ingesmeerd en dan
In de rub van binnen en buiten en in de folie voor de nacht weg gezet in de koelkast.
Vandaag opgerold en in gebonden .
Op het spit met 2 chuks kers ,en gaan
20220509_093414.jpg
20220509_095642.jpg
20220509_095824.jpg

Verwacht rond 19:00 klaar is ,word vervolgd

Na 4 uren mooi op kleur en goede bark in gepakt
gewoon op het spit , nu even de jonge kerel ophalen van school en we gaan even in het grote 50meter hoge reuzenrad die nu in dr88 staat in.
Kan ondertussen
de procureur rustig door garen
20220509_135828.jpg
20220509_140212.jpg


Weer terug van het rad ,Bastard mooi strak op themp
20220509_143107.jpg


16:35 was hij al klaar . Totale tijd 5,5 uur 3kg procureur. Best snel ,boven de 95 graden en boter mals
20220509_163333.jpg

20220509_163541.jpg

20220509_170407.jpg

Na een klein uurtje met de handen gepulled.
En geproefd, helemaal top , heerlijk hartig .
Deze ga ik zeker vaker maken en op de spit natuurlijk๐Ÿ˜†
20220509_170955.jpg

20220509_171950.jpg
 
Lekker bezig! ben benieuwd naar de uitkomst :)
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ziet er al veel belovend uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Zo, dat is wel rap. 5 1/2 uur

Zou dat door het spit komen denk je?

Wat was de keteltemperatuur?
 
Zo, dat is wel rap. 5 1/2 uur

Zou dat door het spit komen denk je?

Wat was de keteltemperatuur?
Het moet zo wezen , misschien omdat het direct is .
Had hem op 115/120 graden .
Na bijna 4 uur ,ingepakt met alu en gewoon door laten gaan op de spit . Heb hem toen niet gemeten .pas na 5 uur ging ik meten en zat hij al op 90, half uur later vond ik hem zacht genoeg.
En klaar was ie ๐Ÿ˜„
 
Mooie variatie aan het spit.
Niet te droog geworden ?

Tipje. Maak je verslag in 1 bericht. Is dan voor de belangstellende lezer beter te volgen.
Als je de eertse foto plaatst, kan je dit later altijd bewerken en uitbreiden met het verdere verslag.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Mooie variatie aan het spit.
Niet te droog geworden ?

Tipje. Maak je verslag in 1 bericht. Is dan voor de belangstellende lezer beter te volgen.
Als je de eertse foto plaatst, kan je dit later altijd bewerken en uitbreiden met het verdere verslag.
Nee totaal niet droog, misschien als ik hem niet ingepakt had dan wel .

Tipje , is me wel bekend ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…niet de eerste keer dat ik wat plaats ,
Had het er al staan en die paar berichten er tussen vond ik niet storend ๐Ÿ˜„
 
Staat hier ook nog op de ToQ-lijst : een procureur aan het spit rijgen
Het moet ook niet altijd op de klassieke manier.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Staat hier ook nog op de ToQ-lijst : een procureur aan het spit rijgen
Het moet ook niet altijd op de klassieke manier.
Zo ist, en ging een stuk sneller ๐Ÿ˜„
 
Wat een mooie bereiding weer. En wat blijft dat spit en die wagen van je een genot voor het oog!
Mijn voorraadje is ook bijna op, misschien dat de volgende batch ook aan het spit gaat.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Wat een mooie bereiding weer. En wat blijft dat spit en die wagen van je een genot voor het oog!
Mijn voorraadje is ook bijna op, misschien dat de volgende batch ook aan het spit gaat.
Dank๐Ÿ˜Š, spit is wel een leuk ding om te hebben/gebruiken ๐Ÿ˜
 
Mooi resultaat. Op de to do list gezet;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Mooi zo deze manier te zien. En inderdaad best snel.
Normaal zit ik 14 a 15 uur ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
Mooie bark en kleur. ๐Ÿ˜‹
Op deze manier kun je uitslapen en met het avondeten klaar zijn ๐Ÿ˜…
 
Mooie variatie aan het spit.
Niet te droog geworden ?

Tipje. Maak je verslag in 1 bericht. Is dan voor de belangstellende lezer beter te volgen.
Als je de eertse foto plaatst, kan je dit later altijd bewerken en uitbreiden met het verdere verslag.
Nadeel daarvan is dat mensen die het bericht al hebben gelezen niet zien dat er een verandering is als je bij nieuwe berichten kijkt. Dus gewoon aanvullen ๐Ÿ˜‰
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Terug
Bovenaan Onderaan