- Berichten
- 131
Dit weekend shortribs gemaakt. Shortribs van de Makro. Mooi stuk gevonden met veel lees op de botten.
Zaterdagavond de ribs getrimmed en vlies verwijderd. Gekozen voor deNoskos Beef rub en dit een nacht in de koelkast.
Zondag om 8:30 uur de BGE aan en mooie kans om de Fireboard goed te testen.
Om 9 uur de shortribs er op met een chunk kersenhout. De pit temperatuur heel contant kunnen houden met de fireboard op 105.
Waardoor een mooi rook stroom.
Om 13:00 bij 70 graden hadden de ribs een mooie bark. Toen de ribs ingepakt met stukje roomboter en weer terug er op.
Intussen ook even was Danbras sate die over was van de dag er voor er op als lunch.
Je hoort dat het dan heel lang kan duren. In begin zie je hem nog mooi doorstijgen maar de weg van 85 naar 95 graden was heeeel lang. Maar goed kunnen zien met de Fireboard.
Om 18:45 waren de ribs 95. Even laten uitwalmen en daarna nog 45 min laten rusten.
De ribs samen met het recept van Noskos voor Keri’s Hog-Apple Baked Beans gemaakt (maar dan zonder pulled pork aangezien we de ribs hebben
Dit was genieten. Helaas geen foto van de beans. Maar die waren zo weg....
De ribs waren heerlijk en mals/sappig, alleen wel wat werk om vlees van het vet te scheiden.
De botten vielen er letterlijk uit, maar om het bot zat vet en daar zat het vlees aan.
Bedankt voor het lezen
Zaterdagavond de ribs getrimmed en vlies verwijderd. Gekozen voor deNoskos Beef rub en dit een nacht in de koelkast.
Zondag om 8:30 uur de BGE aan en mooie kans om de Fireboard goed te testen.
Om 9 uur de shortribs er op met een chunk kersenhout. De pit temperatuur heel contant kunnen houden met de fireboard op 105.
Waardoor een mooi rook stroom.
Om 13:00 bij 70 graden hadden de ribs een mooie bark. Toen de ribs ingepakt met stukje roomboter en weer terug er op.
Intussen ook even was Danbras sate die over was van de dag er voor er op als lunch.
Je hoort dat het dan heel lang kan duren. In begin zie je hem nog mooi doorstijgen maar de weg van 85 naar 95 graden was heeeel lang. Maar goed kunnen zien met de Fireboard.
Om 18:45 waren de ribs 95. Even laten uitwalmen en daarna nog 45 min laten rusten.
De ribs samen met het recept van Noskos voor Keri’s Hog-Apple Baked Beans gemaakt (maar dan zonder pulled pork aangezien we de ribs hebben

Dit was genieten. Helaas geen foto van de beans. Maar die waren zo weg....
De ribs waren heerlijk en mals/sappig, alleen wel wat werk om vlees van het vet te scheiden.
De botten vielen er letterlijk uit, maar om het bot zat vet en daar zat het vlees aan.
Bedankt voor het lezen