- Berichten
- 548
Op zoek naar een snelle hap op het wereldwijde web, kwam ik (zoals zo vaak) uit bij heer Noskos! De Smashburger welteverstaan! Man, man, man! Na dat filmpje had deze jongen een flink rommelend gevoel + het nodige water in den mond. Hier stop ik, anders wordt het straks nog een ietwat vreemd getint verhaal
Een bakplaat voor de Q heb ik (nog) niet, maar wel een skillet, dus dat was geregeld. Op naar de bouwmarkt! ??? Ja echt, een stukadoor heeft de meest geniale smashburger press in zijn arsenaal, zo vertelde Noskos. Niets bleek minder waar. Voor een prikje (โฌ11,-) had ik een fijne smasher! Deze was net iets te groot om in zโn geheel in de skillet te kunnen smashen. Lucky me, hebben we een aardige technische dienst op het werk lopen. Die wilden mijn smasher wel voorzien van een aanpassing. Top!
Voor:
Na:
Op naar de plaatselijke slager voor een pond 80/20 rundergehakt en toen snel naar huis! Q aan en beginnen met het kneden van het gehakt.
Als het kind des huizes mij ziet lopen met wokkels (neen, niet de chips, alhoewel dan ook ), gaat er een gelukskreetje mee gepaard. โPapa! Mag ik meehelpen BBQโen, met de โvleesieโ?โ โTuurlijk, lieverd! Papa, kan dit toch niet alleen?!โ โOk papa, ik dan ook hanschoen aan net als โjouwโ?โ Heerlijk man, kinderen
Toch maar eens kijken of er ook kinderformaat handschoenen te vinden zijn
Het sausje van Noskos erbij gemaakt, met een kleine aanpassing. Ik heb 2el BBQsaus gebruikt ipv ketchup, na eerst de ketchup te hebben geprobeerd. Pept hem naar mijn smaak net even wat meer op (vakjargon ten top hier ). Wรกt een sausje is dat zeg, Heurlijk! Of zoals mโn souschefje zei; โdie is ook lekker bij โTattiesโ papa, toch?!โ
Kak! Vergeten briochebolletjes mee te nemen van de winkel.. Gelukkig had ik nog wat kaiserbolletjes liggen. Die even 10 minuten op de inmiddels warme Q gelegd. Vervolgens opengesneden en de binnenkant met boter, roomboter; er is geen andere boter, ingesmeerd. Even aanbakken op de skillet en opzij gelegd.
(Voor de oplettende kijker, ja; er was al een burger in de skillet geweest, dit was het tweede bolletje. Was vergeten foto te maken .)
Dan de balletjes gehakt erop, en smashen maar! Ik had geen grote souschef in de buurt om van het smashen even een foto te maken Dus het moment suprรชme wat betreft smashen is niet vastgelegd
Och, jongens! Dat geluid terwijl je ze smasht, hatsรฉ! Klein beetje maldonvlokken gestrooid en minuutje wachten. Het omdraaien is toch altijd weer spannend, maar man! Ik was zeer aangenaam verrast!
Pure foodporn, zou @Sander72 zeggen โCheddarrrrrrrrโ (Geuze & Gorgels podcast luisteraars onder ons? Zo niet, negeer dit vooral ) plakjes ook vergeten, toch handig zoโn boodschappenlijstje.. Dan maar een Tex Mex mix geraspte kaas die nog im kuhlshrank lag! Denken in oplossingen, is hier het motto
Zo! Op elkaar gelegd. Ondertussen het broodje ingesmeerd met een flinke laag saus, uitje erop en klaar is Kees, of in dit geval Renรฉ
Het resultaat? Lekker man!! Noskos overdreef niet met zijn uitspraak; misschien wel de lekkerste burger ooit! Ik ga heel goed op deze burger! En je kunt, als je wilt, helemaal losgaan op de toppings, heck, mik er nog 2 burgers bij Maar zoals Noskos al zei; je moet er wel een fatsoenlijke hap van kunnen nemen. Kaakontwrichtingen zijn niet het meest prettige voorkomen, me dunkt..
Mocht je ze nog niet gemaakt hebben โ> DOEN! Dit verslag lezen duurt langer dan die voortreffelijke burger te maken Een ware smaaksensatie! Bedankt, @noskos! Ooo namens de kleine souschef, die heeft alleen maar zitten โvretenโ en geluiden als mmmmm en njam gemaakt. Net als papa en ook mama Tot de volgende!
Ps. Dit wordt denk ik wel mijn inspiratie voor de festival food fotowedstrijd Snelle hap en een ware smaakexplosie! Elk festival moet minstens 1 kraampje hebben met deze heerlijkheid
Een bakplaat voor de Q heb ik (nog) niet, maar wel een skillet, dus dat was geregeld. Op naar de bouwmarkt! ??? Ja echt, een stukadoor heeft de meest geniale smashburger press in zijn arsenaal, zo vertelde Noskos. Niets bleek minder waar. Voor een prikje (โฌ11,-) had ik een fijne smasher! Deze was net iets te groot om in zโn geheel in de skillet te kunnen smashen. Lucky me, hebben we een aardige technische dienst op het werk lopen. Die wilden mijn smasher wel voorzien van een aanpassing. Top!
Voor:
Na:
Op naar de plaatselijke slager voor een pond 80/20 rundergehakt en toen snel naar huis! Q aan en beginnen met het kneden van het gehakt.
Als het kind des huizes mij ziet lopen met wokkels (neen, niet de chips, alhoewel dan ook ), gaat er een gelukskreetje mee gepaard. โPapa! Mag ik meehelpen BBQโen, met de โvleesieโ?โ โTuurlijk, lieverd! Papa, kan dit toch niet alleen?!โ โOk papa, ik dan ook hanschoen aan net als โjouwโ?โ Heerlijk man, kinderen
Toch maar eens kijken of er ook kinderformaat handschoenen te vinden zijn
Het sausje van Noskos erbij gemaakt, met een kleine aanpassing. Ik heb 2el BBQsaus gebruikt ipv ketchup, na eerst de ketchup te hebben geprobeerd. Pept hem naar mijn smaak net even wat meer op (vakjargon ten top hier ). Wรกt een sausje is dat zeg, Heurlijk! Of zoals mโn souschefje zei; โdie is ook lekker bij โTattiesโ papa, toch?!โ
Kak! Vergeten briochebolletjes mee te nemen van de winkel.. Gelukkig had ik nog wat kaiserbolletjes liggen. Die even 10 minuten op de inmiddels warme Q gelegd. Vervolgens opengesneden en de binnenkant met boter, roomboter; er is geen andere boter, ingesmeerd. Even aanbakken op de skillet en opzij gelegd.
(Voor de oplettende kijker, ja; er was al een burger in de skillet geweest, dit was het tweede bolletje. Was vergeten foto te maken .)
Dan de balletjes gehakt erop, en smashen maar! Ik had geen grote souschef in de buurt om van het smashen even een foto te maken Dus het moment suprรชme wat betreft smashen is niet vastgelegd
Och, jongens! Dat geluid terwijl je ze smasht, hatsรฉ! Klein beetje maldonvlokken gestrooid en minuutje wachten. Het omdraaien is toch altijd weer spannend, maar man! Ik was zeer aangenaam verrast!
Pure foodporn, zou @Sander72 zeggen โCheddarrrrrrrrโ (Geuze & Gorgels podcast luisteraars onder ons? Zo niet, negeer dit vooral ) plakjes ook vergeten, toch handig zoโn boodschappenlijstje.. Dan maar een Tex Mex mix geraspte kaas die nog im kuhlshrank lag! Denken in oplossingen, is hier het motto
Zo! Op elkaar gelegd. Ondertussen het broodje ingesmeerd met een flinke laag saus, uitje erop en klaar is Kees, of in dit geval Renรฉ
Het resultaat? Lekker man!! Noskos overdreef niet met zijn uitspraak; misschien wel de lekkerste burger ooit! Ik ga heel goed op deze burger! En je kunt, als je wilt, helemaal losgaan op de toppings, heck, mik er nog 2 burgers bij Maar zoals Noskos al zei; je moet er wel een fatsoenlijke hap van kunnen nemen. Kaakontwrichtingen zijn niet het meest prettige voorkomen, me dunkt..
Mocht je ze nog niet gemaakt hebben โ> DOEN! Dit verslag lezen duurt langer dan die voortreffelijke burger te maken Een ware smaaksensatie! Bedankt, @noskos! Ooo namens de kleine souschef, die heeft alleen maar zitten โvretenโ en geluiden als mmmmm en njam gemaakt. Net als papa en ook mama Tot de volgende!
Ps. Dit wordt denk ik wel mijn inspiratie voor de festival food fotowedstrijd Snelle hap en een ware smaakexplosie! Elk festival moet minstens 1 kraampje hebben met deze heerlijkheid