- Berichten
- 20.862

Ingrediënten:
1 kilo rundergehakt
1 teen knoflook
1 rode ui
1 ei
100 gram broodkruim
12 gram zout
4 gram peper
2 gram nootmuskaat.
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap
Dit recept is van René Ameling van Foodtube.
Begin met het snipperen van de rode ui en de teen knoflook fruit dit lichtjes aan. Als ze glazig zijn voeg dan de eetlepel sambal oelek toe.

Laat het afkoelen.
Meng de droge delen met het gehakt, dit voorkomt klontjes. Voeg dan, het ei, de ketjap en het afgekoelde ui-knoflook-sambal mengsel toe

Meng dit goed en gooi het op het laats een paar keer goed in de mengbak zodat alle lucht eruit is.
Weeg het gehakt mengsel en verdeel het in gelijke bollen. Ik heb er zes van 190 gram en een van 160 gram gemaakt.

Maak deze mooi rond met natte handen en rol dit door de panko.


Steek de bbq aan op een temperatuur van 200C
De ballen mogen er dan 10 minuten indirect op.

Hierna schroef je de temperatuur terug tot 125 Celsius. Ik heb dit gedaan door de platesetter er dan pas in te zetten.
Laat het garen tot 68 Celsius kerntemperatuur.



Succes.