In principe kan je de deflector plate als pizzasteen gebruiken. Maar dat wil niet zeggen dat het een hele goede keus is.
Het probleem is dat de deflector plate de hitte echt direct krijgt en daardoor zo heet is en minder goed te controleren, dat je pizza kan verbranden.
zelf gebruik ik die dus waarvoor het bedoeld is, als hitteschild en warmhoud plaat

. Het merk pizzasteen maakt eigenlijk niks uit. Het gaat behalve de grootte eigenlijk om de dikte.
Hoe dikker de steen, hoe langer het duurt eer hij warm is, maar ook hoe langer hij warm blijft. Dit is belangrijk omdat de steen afkoelt op het moment dat je er een koude pizza oplegt. De interne warmte zorgt ervoor dat het deeg van de onderkant gaart. Als je meerdere pizza’s maakt ga je merken dat de onderkant langzamer gaat garen. Bij de dikkere stenen is meer hitte en tijd gaan zitten in het verwarmen, maar daardoor duurt het dus ook langer voordat je ‘last’ gaat krijgen dat het langer duurt eer je bodem gaar is
Een Cadac steen kan makkelijk 4 pizza’s aan als hij goed opgewarmd is, daarna ga je wel iets merken. Een bge steen is twee keer zo dik, daar kan je makkelijk 8 pizza’s op maken.