- Berichten
- 3.169
Vuurvriendjes,
Vandaag mijn eerste officiële papadag dat ik er alleen voor stond. Wat doe je dan? Juist, snel een grill sessie als die kleine z'n middagdutje aan het doen is. Ik had kipgrillworst al heel lang op mijn to do staan, na vandaag is de to do weer een regeltje kleiner gelukkig.
Naar de Appie, voor kippendijen en kaas. Eenmaal in de Appie kwam ik tegen een blok Old Amsterdam aan, die in de bonus was. Dat maakte hem goedkoper dan de belegen kaas, dus ik dacht, dat is wel leuk om te gebruiken.. maakt de grillworst een beetje uniek en 'eigen'.
Thuis geluncht, kleine naar bed, papa aan de slag. Het recept van BBQ junkie losjes aangehouden..
1100g kippendijen en 375 (met korst) old Amsterdam.
Eerst de kaas in blokjes.
Recept zei 1x1cm maar ik heb gepoogd ze iets kleiner te houden.
Vervolgens de kippendijen door de KitchenAid molen.. ik was te lui om de dijen te snijden, en achteraf was ik daar erg blij om. De molen trok ze er doorheen alsof t niks was.
De kaas toegevoegd en even gemengd met de KitchenAid, de bak was immers toch al gevuld met rauwe kip, kan je het net zo goed doorzetten.
Daarna geportioneerd in stukken van ong 250g. Ik ben de enige die dit eet in huis, dus kan ik de porties beter klein houden, heb ik met invriezen vaker plezier.
In totaal 5 worsten kunnen maken van allemaal iets over de 250g. Tijdens het vormen gelijk de worsten in plastic folie gedrukt. Of eigenlijk, door het in het folie te wikkelen er worsten van kunnen maken.. nouja je snapt wel wat ik bedoel.
Die mochten de koelkast in om op te stijven.
Kon ondertussen de keuken even een doekje gebruiken en kon ik een pan water heet laten worden om straks de worsten in te garen.
Worsten erin, wachten op kern temp 70graden.
Daarna komen ze eruit, overal water, dikke bende in de keuken. Water in de plasticfolie gekropen en nog grotere bende tijdens het uitpakken. "Vloekvloekvloek*.
Worstjes afdeppen met een droog doekje.
Ze zien er echt niet uit op dit moment. Gekke gummystaven eigenlijk.
Een kruidenmengsel gebruikt wat ik herinner als lekker pittig en bbqerig die ik toch nog had liggen. (Louisiana cajun Rub, van Not just bbq)
De worsten goed bedekt met deze rub. Zoals misschien is opgevallen zit er eigenlijk geen kruiderijen in de worst zelf, dus alle kruiden en smaak moet van het randje komen. Natuurlijk zorgt de kaas ook wel voor het nodige zout. Maar deze rub bevat ook genoeg zout.
Toen mocht eindelijk de BBQ aan, mijn kleine vriend was wakker en keek lekker vanaf binnen mee hoe papa zich stond te redden buiten..
IN DE REGEN.
De Smokey Joe weer eens uit de schuur getrokken. De worsten hoeven alleen nog afgegrild worden. Lachen man, onder een opblaasbadje aan het schuilen voor de regen. Ik weet niet wat het is met deze bbq. Ik kan niet chagrijnig zijn als ik dit ding aan heb staan. Wat is het toch een leuke bbq, brengt altijd een lach op mijn gezicht.
De grillworsten kwamen er vanaf en de geuren waren fantastisch. De kooltjes hadden wat heter gemogen, maar het mocht de pret niet drukken.
Eventjes willen wachten, niet gelukt, dus met kans op verbrande vingertoppen toch ergens een plakje tussenuit gesneden en geproefd.
WAUW.
Wat een smaakbom is dit. Je proeft de BBQ z'n rook, de kruiden aan de rand zijn zo sterk dat de hele plak de smaak heeft van de kruiderijen. En dan de Old Amsterdam, die unieke smaak toch wel. Heer-lijk!
Één worstje gedoneerd aan schoonouders die normaal lekker bij ons eten met bbqen, dat gaat nu niet meer met 1 persoon max, dus houden we (vooral schoonvader) blij door dit aan te bieden voor op zijn boterham morgen. Zo houden we de schoonvader-zoon relatie gezond zeg ik maar haha!
Erg blij met het resultaat, een echte smaakbom, niks niet van die laffe smaken en miezerige plakjes van de supermarkt. Ik heb voorlopig even genoeg op voorraad, maar deze gaat vaker terug komen. Misschien de volgende van varkensvlees ipv kip!
Bedankt voor het lezen!
Vandaag mijn eerste officiële papadag dat ik er alleen voor stond. Wat doe je dan? Juist, snel een grill sessie als die kleine z'n middagdutje aan het doen is. Ik had kipgrillworst al heel lang op mijn to do staan, na vandaag is de to do weer een regeltje kleiner gelukkig.
Naar de Appie, voor kippendijen en kaas. Eenmaal in de Appie kwam ik tegen een blok Old Amsterdam aan, die in de bonus was. Dat maakte hem goedkoper dan de belegen kaas, dus ik dacht, dat is wel leuk om te gebruiken.. maakt de grillworst een beetje uniek en 'eigen'.
Thuis geluncht, kleine naar bed, papa aan de slag. Het recept van BBQ junkie losjes aangehouden..
1100g kippendijen en 375 (met korst) old Amsterdam.
Eerst de kaas in blokjes.
Recept zei 1x1cm maar ik heb gepoogd ze iets kleiner te houden.
Vervolgens de kippendijen door de KitchenAid molen.. ik was te lui om de dijen te snijden, en achteraf was ik daar erg blij om. De molen trok ze er doorheen alsof t niks was.
De kaas toegevoegd en even gemengd met de KitchenAid, de bak was immers toch al gevuld met rauwe kip, kan je het net zo goed doorzetten.
Daarna geportioneerd in stukken van ong 250g. Ik ben de enige die dit eet in huis, dus kan ik de porties beter klein houden, heb ik met invriezen vaker plezier.
In totaal 5 worsten kunnen maken van allemaal iets over de 250g. Tijdens het vormen gelijk de worsten in plastic folie gedrukt. Of eigenlijk, door het in het folie te wikkelen er worsten van kunnen maken.. nouja je snapt wel wat ik bedoel.
Die mochten de koelkast in om op te stijven.
Kon ondertussen de keuken even een doekje gebruiken en kon ik een pan water heet laten worden om straks de worsten in te garen.
Worsten erin, wachten op kern temp 70graden.
Daarna komen ze eruit, overal water, dikke bende in de keuken. Water in de plasticfolie gekropen en nog grotere bende tijdens het uitpakken. "Vloekvloekvloek*.
Worstjes afdeppen met een droog doekje.
Ze zien er echt niet uit op dit moment. Gekke gummystaven eigenlijk.
Een kruidenmengsel gebruikt wat ik herinner als lekker pittig en bbqerig die ik toch nog had liggen. (Louisiana cajun Rub, van Not just bbq)
De worsten goed bedekt met deze rub. Zoals misschien is opgevallen zit er eigenlijk geen kruiderijen in de worst zelf, dus alle kruiden en smaak moet van het randje komen. Natuurlijk zorgt de kaas ook wel voor het nodige zout. Maar deze rub bevat ook genoeg zout.
Toen mocht eindelijk de BBQ aan, mijn kleine vriend was wakker en keek lekker vanaf binnen mee hoe papa zich stond te redden buiten..
IN DE REGEN.
De Smokey Joe weer eens uit de schuur getrokken. De worsten hoeven alleen nog afgegrild worden. Lachen man, onder een opblaasbadje aan het schuilen voor de regen. Ik weet niet wat het is met deze bbq. Ik kan niet chagrijnig zijn als ik dit ding aan heb staan. Wat is het toch een leuke bbq, brengt altijd een lach op mijn gezicht.
De grillworsten kwamen er vanaf en de geuren waren fantastisch. De kooltjes hadden wat heter gemogen, maar het mocht de pret niet drukken.
Eventjes willen wachten, niet gelukt, dus met kans op verbrande vingertoppen toch ergens een plakje tussenuit gesneden en geproefd.
WAUW.
Wat een smaakbom is dit. Je proeft de BBQ z'n rook, de kruiden aan de rand zijn zo sterk dat de hele plak de smaak heeft van de kruiderijen. En dan de Old Amsterdam, die unieke smaak toch wel. Heer-lijk!
Één worstje gedoneerd aan schoonouders die normaal lekker bij ons eten met bbqen, dat gaat nu niet meer met 1 persoon max, dus houden we (vooral schoonvader) blij door dit aan te bieden voor op zijn boterham morgen. Zo houden we de schoonvader-zoon relatie gezond zeg ik maar haha!
Erg blij met het resultaat, een echte smaakbom, niks niet van die laffe smaken en miezerige plakjes van de supermarkt. Ik heb voorlopig even genoeg op voorraad, maar deze gaat vaker terug komen. Misschien de volgende van varkensvlees ipv kip!
Bedankt voor het lezen!
Laatst bewerkt: