Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: Deze functie is mogelijk niet beschikbaar in sommige browsers.
Weggooien is sowieso zonde denk ik, je kan er altijd nog een buurman/vrouw blij maken als je ze niet wil gebruiken.No go! Gooi ze gewoon weg. Houtskool is sowieso beter ook in webers etc.
en even een kleine aanvulling, volgens de handleiding kunnen kokosbriketten prima in de bastard:
HET VUUR: The Bastard is een keramische barbecue en die wordt altijd gestookt op houtskool. Alleen natuurlijke briketten zoals kokosbriketten zijn ook geschikt voor The Bastard. Gebruik goede kwaliteit houtskool met grote stukken, zodat The Bastard niet verstikt raakt. Vul hem maximaal tot de rand van de vuurbox.
Ik zie dat soort berichten ook, ik ga dan maar vanuit wat de échte experts erover zeggen, in mijn geval de fabrikant:Het bevreemd mij dat (bijna) iedereen hier tegen Kokos briketten is. Tegen mij is juist meermaals gezegd dat kokosbriketten wél prima geschikt zijn voor een Kamado BBQ, juist omdat kokos briketten ook volledig natuurlijk zijn. Ik weet nu even niet wat en wie nu de waarheid spreekt.
Is het daarnaast ook niet zo dat kokos briketten qua smaak veel neutraler zijn?
De hier welbekende Noskos en Nasq BBQ hebben samen hier nog een filmpje over gemaakt:
Ze geven toch aan dat het allemaal prima kan, en daarbij geven ze hun persoonlijke voorkeur. Veel vollediger gaat het niet worden.en dat zegt dus ook niks, hun mening / persoonlijk voorkeur geldt niet voor iedereen toch?
Dank voor je aanvulling. Zelf ook bezitter van een Bastard dus prima lijkt mij.Ik zie dat soort berichten ook, ik ga dan maar vanuit wat de échte experts erover zeggen, in mijn geval de fabrikant:
Bekijk bijlage 12523
Dank voor je aanvulling. Zelf ook bezitter van een Bastard dus prima lijkt mij.
De reden dat ik het vraag is als volgt; ik merk bij o.a. Spareribs op low&slow (zowel rund, kalf als varken) telkens een redelijk onaangename as of rook smaak. Ik gebruik al een tijd de Marabu kolen van Black Ranch. Vandaar mijn idee om eens kokos briketten te gaan proberen.
Overigens heb ik na de laatste onaangename ervaring wel volledig mijn Bastard schoon gebrand op 400graden (de eerste keer pas, anderhalf jaar oud) Wellicht is de onaangename smaak de volgende keer weg. Ik ben benieuwd...