- Berichten
- 286
Hallo Allemaal,
Ik ben de laatste hand aan het leggen voor het plan voor mijn houten buitenkeukentje met betonnen blad, maar kom er niet helemaal uit.
Probleem 1: werkhoogte.
Ik ben zelf best lang 195cm en heb in de keuken een blad van 95cm hoog. Nu wil ik dat buiten ook maken, echter ik zal dit jaar nog werken met mijn weber 57, maar wil deze graag vervangen voor de bastard large (sta open voor een goed alternatief).
Nu was het natuurlijk super geweest om gelijk een meubel te bouwen voor de evt nieuwe kamado, echter vrouw
en budget laten dat niet toe en wil dit jaar toch echt een meubel hebben staan.
Kamado komt 10cm?? Boven werkblad uit en wordt 105cm niet wat aan de hoge kant? Mensen ervaringen mee?
Probleem 2: Weber 57 moet tzt plaatsmaken voor kamado large.
De uitsparing die ik nu aanhoud in het blad is 60cm, hier gaat de evt kamado ook wel inpassen en vind het niet erg als deze iets ruim valt, dus dat is geen probleem. Scharnier zal boven het blad uitkomen tzt, maar hoeveel ruimte houd ik achter de uitsparing over om de deksel goed open te kunnen doen?? De keuken staat strak tegen de muur onder een eigen overkapping, dus er is geen speling achter het blad.
Ik heb nu 20cm aan achterzijde overgelaten, een KJ opgemeten en volgens mij moet dit lukken.
Hebben jullie hier nog tips/ideeën over??
Het zijn de laatste lootjes en heb zo'n zin om te beginnen! De uitsparing rechts wordt trouwens een 2 pits inductie.
Hopelijk kan ik met jullie tips de tekeningen compleet maken en hout gaan bestellen!
Bedankt alvast!
Ik ben de laatste hand aan het leggen voor het plan voor mijn houten buitenkeukentje met betonnen blad, maar kom er niet helemaal uit.
Probleem 1: werkhoogte.
Ik ben zelf best lang 195cm en heb in de keuken een blad van 95cm hoog. Nu wil ik dat buiten ook maken, echter ik zal dit jaar nog werken met mijn weber 57, maar wil deze graag vervangen voor de bastard large (sta open voor een goed alternatief).
Nu was het natuurlijk super geweest om gelijk een meubel te bouwen voor de evt nieuwe kamado, echter vrouw

Kamado komt 10cm?? Boven werkblad uit en wordt 105cm niet wat aan de hoge kant? Mensen ervaringen mee?
Probleem 2: Weber 57 moet tzt plaatsmaken voor kamado large.
De uitsparing die ik nu aanhoud in het blad is 60cm, hier gaat de evt kamado ook wel inpassen en vind het niet erg als deze iets ruim valt, dus dat is geen probleem. Scharnier zal boven het blad uitkomen tzt, maar hoeveel ruimte houd ik achter de uitsparing over om de deksel goed open te kunnen doen?? De keuken staat strak tegen de muur onder een eigen overkapping, dus er is geen speling achter het blad.
Ik heb nu 20cm aan achterzijde overgelaten, een KJ opgemeten en volgens mij moet dit lukken.
Hebben jullie hier nog tips/ideeën over??
Het zijn de laatste lootjes en heb zo'n zin om te beginnen! De uitsparing rechts wordt trouwens een 2 pits inductie.
Hopelijk kan ik met jullie tips de tekeningen compleet maken en hout gaan bestellen!
Bedankt alvast!
Laatst bewerkt: