BasBQ
Beef en Steak

Nieuwe profiel berichten

hallo, mag ik vragen waar je die plaat gekocht hebt voor je bbq? Ziet er echt dik ca va uit, en wil er ook 1 :) :) . Grz Jan
R
Roland
R
Roland
De eerste keer dat je zo'n plaat gebruikt er geen gerechten opleggen, goed insmeren met olijfolie en gedurende 20 min een klein vuur in stoken, nadien overgaan naar groot vuur. Je moet ze de eerste keer namelijk wat laten kromtrekken naar de binnenkant toe maar mag ook niet teveel vandaar eerst klein vuur. Nadien gaat bij elk gebruik de plaat kromtrekken tot het niveau van de eerste keer.
hallo, ik ken wel iemand die interesse heeft in een UDS waar is deze op te halen ???
Wat is er mooier dan op een vrije middag achter de bbq te staan. Lekker bezig mooie dingen maken. Houtskool, briketten of op gas, alle varianten geprobeerd. Nu vooral plezier met een Weber Genesis II. Het gemak van een goede temperatuurbeheersing via draaiknoppen in combinatie met de iGrill 3 is pure winst. Ik hoop hier nog mooie verhalen te lezen en veel nieuwe ideeƫn op te doen.
Hallo mijn naam is Peter ik woon in Rosmalen en ben kok van beroep en heb een flinke passie voor barbecueƫn.

Ik ben lid geworden van het forum om natuurlijk kennis te vergaren en nieuwe ideeƫn op te doen en natuurlijk alles wat ik weet te delen.

Mijn materiaal:

Huisgemaakte UDS
Masterbuilt kamado
Weber compact 47cm

Top sessies

1. Brisket whole packets
2. Spareribs
3. Beefribs
Goedenavond,

eigenlijk een beetje een zeurvraagje, maar ach baat het niet schaad het niet. Ik heb hier mijn beercan chicken verslagje (oke idd wel erg sumier) geplaatst, maar mis het kippetje nog of heb ik wat vergeten. Wil met alle plezier de beercan chicken wel opnieuw maken hoor.

Nou Gozer, hij is er dus bijna! Mocht even duren, maar dan heb je ook wat!
Gisteravond lekker bezig geweest met de BB, had ook wat groene asperges gegrild, met lekkere gemarineerde kippendijen. Galapeno met kruidenkaas/reepjes ontbijtspek en moinkballs. Opa en Oma hebben heerlijk gegeven met het genot van wat spare ribs om van het bot te zuigen en een koud biertje. Life is good!
morgen weer verder met het 'Tunen' van mijn nieuwe Black Basterd Medium en pulled pork in de marinade zetten voor de eerste low en slow sessie.
Hi Ken,

Zag je berichtje over PCB's voor een HM 4.3.4, geinteresseerd zeker, met name de printjes, heb wel wat componentjes liggen, maar niet alles.
Mis o.a. het thermocouple gebeuren, connectors, display. Weerstandejes en condensators heb ik liggen, ook een Atmega 328 heb ik nog ergens liggen.


Laat maar wat horen, kunnen we kijken of we elkaar kunnen helpen.

Vriendelijke groet,

Thijs
K
Ken536

Hier staat de BOM :)

Owh dat zou wel mooi zijn!
K
Ken536
Ze zijn binnen :)
T
Thijs
Hoi Ken,

Sorry voor de late reactie. Erg druk geweest de laatste tijd,.
Heb je enig idee wat de printjes met alle onderdelen (geen blower) gaan kosten?

Weerstandjes heb ik wel liggen, maar weet niet welke soort/kwaliteit.

Meeste kosten zitten in de display en de connectoren, paar weerstandjes en condensators zullen wel meevallen gok ik.
Morgen ff kijken wat ik aan T/C kan vinden,.

Vriendelijke groet,

Thijs
Bijna vaderdag!
Peter64
Peter64
Ik merk het. De ene mail met aanbiedingen na de volgende.
Heb de family op diverse interessante items geattendeerd. šŸ¤”
First Brisket!

Gisteren mijn eerste Brisket poging gedaan.
Brisket flat van zoā€™n 5 kilo van Nederlands rund. Vooraf al niet zo tevreden over hoeveelheid vet (amper een vetrand) en de marmering. Dus dag ervoor begonnen met injecteren volgens het recept van Noskos.

Wordt vervolgd, moet even fotoā€™s uploaden!
Thungs
Thungs
We hadden al wel een flink stuk opgegeten. Heb van een half kilo vlees bitterballen gemaakt en nog ongeveer een kilo ingevroren. Die gaan binnenkort ook omgeturnd worden!
Thungs
Thungs
Heb van een bevriende slager begrepen dat onze brisket waarschijnlijk een stuk bil was.
Met de vleesboerderij die ons vlees heeft geleverd hebben we dus nog wel een appeltje te schillen. šŸ˜‹
H
Hans
Tja de brisket zit echt aan de andere kant van het rund ;)
Bovenaan Onderaan