Beef en Steak

zelf longhaas schoonmaken en bereiden natuurlijk

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.774
Laatst haalde ik een longhaas bij een slager, een niet 'schone' maar dat doen we zelf wel  :)

mnHIoZmUvdlDk0yDvu-7C6d6PybmwHaencnMsi4XocTwUx4j5HXwnqh1J8bVTTPF9F4fCZHb51rGw-WG18zgp2anl43GVzaeCXLC3-9n6hUnBsMYFAvK_Rc80jmIg3-j_RUknw=w640-h361-no


Eerst ff wat vet en vliezen verwijderen.

dKO7RJrz7BFXUn6z1SsYjaOrdRbDrlXEwVhmOFmkOM3rQcU-AsWDIgY_AwO0qhozxKmhp6he90LIEuxYSrl1oyDeZF58be_ji5HIs80-tjaMjacKUR4D1dYJ7IcLEh1_qC393w=w640-h361-no


7v-ULpi5-e1zzVTE35WR0EnPqY4VJbWaaEqjbJh_TAnfmNPo7FIwPERI0LmriCaKIpQr9B4oyRK4OFkG0h8jh2697woDN9PUJU77qQcsGiyE1IJVXgz_8SzPeGyIBwtazxXgoA=w640-h361-no


En als beide kantjes schoon zijn natuurlijk het zeen ertussen uithalen.

9DzrPlSm5mXFpvOK8ZKHMF9HaiIpR0M-bu5WxoLON_RpsKwGuajweSN25-6KD0g8dntcM2iD1Tbn5ChmUDvQObRXWKY3CpGGr_RkRKmIzsw5WbAYateg4c2gfAt_xleLXgsAew=w640-h361-no


Beetje gemalen zeezout op beide kanten en na de barbecue wat gemalen zwarte peper.
Verder geen poes pas want ik wilde dit mooie stukje vlees lekker 'puur' proeven.

6Hu639xE9EVfpkT__13mfDDhwBaX8UlIpofPky3icNsaD2sRaPzkhbANplGXeyc_srOH8xTcslYkkOPn6cAtjRzjr-IfR-zpkxpSkud2w3adjHpVtE2zJgZUyxMMGbNi6DdiiQ=w640-h361-no


De 2 gedeeltes van de longhaas ging ik eerst indirect bereiden tot zo'n 40-45?C.

GI0vz_Mpwg0t97JW0zDx9fMgI2apbhJ0hV_m7wWly37b8Bpgg5rFB36OFW1mDp6Phha2lgiL0pNDmZz59pRh-oBCEeD2pP3McnplpzfT2eBkdgPafRyAMkUeKh8DPKvI9V1Xhg=w640-h361-no


Ik deed er wat pecan wood chips erbij.

kve1moUeS7pgFGOLeD7UwFzrhPKitGA8YKTgkWxkGuS6Z8fSdyXup3u0H8sAXySRiETxCjHrqIlWJWNZm1u5Y5YjV5SCLPpYkjSftatXgR0HL1hp16eUIJgWc2BQ9WkrMNDR7A=w640-h361-no


En bij de juiste kern temperatuur haalde ik ze er even af.

g4-K8a5awYe0ATisjX-RaH0WG14ZRajiMg7scrp8I6eHNiHhWIMImLj0UrLaFufC5eNQw74lGaru20dxVJy5saBhwB-JCKr6arIoMighqKXgndbBg4XA1BPecJ9a6b-5mqD2yg=w640-h361-no


Een lakje olijfolie voor wat vlammen.

M3CPha0PkRknN6e05mtkaFDBNZueta-6SHaTTKWk1E1N4yXZcYM12UfKI9hJbmKLCnIKxhI1pUrlaHO29Tr7S4At_CqS6W89MRt3NbQ8PWc5TNAeysEvl9BvZC3N-1VbbSzBDA=w640-h361-no


En ze mochten weer terug op de Q voor een directe sessie.

A2MLmDNWshMw8LpjV9moVvTDCMobxNMQULFdb3Qet4ZerSXS1v6rdUR-UXzKeoA2ThkYey_e7i7ngWfmnvXMIi3KMv13DsLEr1ietkM8RAicBUZdK8PJJ4UL_jjFFurT0PoRuQ=w640-h361-no


En natuurlijk wat vlammen :)

LlxnFIGJNOs0_K7DMl6uEjkZaU4avGGlyVwNCb2WIDdtpku5_cZcDN2wdkfrGRLdiCPR3HNGAhgy_x6XIL87u_8-C9J0MI7Kgc1mKJSuEmuw32_Dwwiq5H3SKFEK5gh1Pp_cjg=w640-h361-no


Bij een kern van 53?C. mochten ze eraf, wat gemalen zwarte peper erop en na even rusten konden we gaan snijden.

woee4wICBup-Og7CUCApr42Vh6oSJupdLUwRvjoiAZS67mZnwQSP3Bbkrhm8iYzp5to26oRrx3__HT_3h5IvbM1S3ibN5We56XF-3dlhCyIYdFq7Q1PTJ1-Wdu9Q5-4TmoiV7w=w640-h361-no


Het resultaat was een malse, sappige steak met een fantastische smaak.

Bedankt voor het lezen en wil je zelf een longhaas 'schoon' maken, in mijn video laat ik het je zien.
En natuurlijk ook de overige beelden  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=uz_ApyPdv3U
http://www.bensbq.com/
https://www.instagram.com/bensbq9968/
https://www.facebook.com/BensBQ/
https://twitter.com/Bens_BQ

Tot de volgende keer!







 
Lekker hoor!
 
Lekker Ben, wij ook laatst maar dan wat roder en sappiger, maar dat is kwestie van smaak. Puur het lekkerst. Vond ik ook!
 
Terug
Bovenaan Onderaan