- Berichten
- 854
Hoi Bbq Fanaten
De tijd van het wildseizoen is al een tijdje aan de gang. Ik zelf ben helemaal fan van een lekker stukje wild. Nu heb ik al heel wat wild stoofpotjes gemaak in mijn leven. Alleen leek het mij eens leuk om er iets anders mee te doen dan er een wildsstoof van te maken van de Bbq. Afgelopen donderdag heb ik 2,5 kilo hertenpoulet op de kop getikt en een wildzwijn procureur en mij zelf afgevraagd wat ik er nu eens mee zou doen. Aangezien ik ook wel van maffe smaken houd die niet aller daags zijn besloot ik met 1 kilo van de herten poulet Hertenrendang te maken en dat te verwerken in een een zelf gemaakte bitterbal en de andere 1,5 kilo herten poulet wat over was heb ik samen met een wildzwijn procureur verwerkt tot een heerlijke sappige wild burger van 180 gram en die ik geserveerd heb op een broodje samen met gekarameliseerde ui in balsamicoazijn en gorgonzola champignons saus.
ik ben echt groot fan van zelf gemaakte bitterballen. Ik heb ze al in 10 tallen smaakjes gemaakt maar nog nooit van hert laat staan dat ik dit combineer met iets uit de Indische keuken( Rendang) zo gezegd zo gedaan. Vlees aan gebakken en toen de Hertenrendang gemaakt.
Dit heeft nu een kleine 3,5 uur gestoofd totdat hertenpoullet mals was maar nog niet uit elkaar viel.
Alles mooi in blokjes gesneden en voor een krokantje in de Hertenrendang bitterbal heb ik nog spekjes uitgebakken en dat erdoor heen gedaan.
Vervolgens heb ik de saus door een zeef gehaald en laten afkoelen om er een ragout van te maken.
Bij het maken van de ragout heb ik nog een stuk gorgonzola kaas toegevoegd om het geheel smeuïg te maken ( dat had wel mooi uitgepakt bij het proeven van de ragout, ik houd wel van dit soort maffe smaak combinaties ) op het einde nog wat groenvoer ( peterselie ) door de ragout gemengd en dat mocht nu een dagje opstijven in de koeling.
De dag erna de Hertenrendang bitterballen gedraaid
( Wel fatsoenlijke bitterballen van 35 gr de stuk en niet van die kleintjes )
Er moest natuurlijk ook geproefd worden na al dat werk.
Wat vond ik ervan ? Dit was weer zo een zelf gemaakte creatie waarvan ik happy werd. Het hert in combinatie met de redangsaus, uitgebakken spekjes de gorgonzola en peterselie was verassend lekker.
De rest van de Hertenrendang bitterballen heb ik ingevroren voor later.
Oké om terug komen op mijn Herten/ Wild zwijn hamburger waar dit draadje eigenlijk voor was bedoeld.
Ik heb 1,5 kilo herten poulet samen met 1 kilo wildzwijn procureur door de gehakt molen gehaald.Omdat hertenpoulet niet veel vet aan zit heb ik er ook een wildzwijn procureur door heen gemengd.
Vervolgens heb ik er heerlijke 180 grams wildburgers van gemaak.
Ondertussen de Bbq opgestookt naar 120 c indirect en de burgers samen met een blokje kersenhout wat rook meegegeven en dit tot een kern van 50 graden laten liggen.
Ondertussen de gekarameliseerde rode ui in balsamicoazijn en de champignon gorgonzola saus gemaakt.
Vervolgens toen de wild burgers de 50 c aantikte heb ik de Bbq omgebouwd naar direct en heb de Bbq opgestookt tot 250 c en de wild burgers af gegrild.
Toen was het zover om de broodjes op te maken.Eerst de broodjes lekker gegrild, dan er zo een heerlijke sappige wild burger erop met een flinke lading champignon gorgonzola saus met daar op de gekarameliseerde rode ui in balsamicoazijn, deksel van het hamburger broodje erop en kushen maar
Wat een top burger was dit!
Gelukkig had ik er genoegd gedraaid en heb ik een mooie voorraad voor de komende tijd
Culinaire groeten en bedankt voor het lezen.
Roy
De tijd van het wildseizoen is al een tijdje aan de gang. Ik zelf ben helemaal fan van een lekker stukje wild. Nu heb ik al heel wat wild stoofpotjes gemaak in mijn leven. Alleen leek het mij eens leuk om er iets anders mee te doen dan er een wildsstoof van te maken van de Bbq. Afgelopen donderdag heb ik 2,5 kilo hertenpoulet op de kop getikt en een wildzwijn procureur en mij zelf afgevraagd wat ik er nu eens mee zou doen. Aangezien ik ook wel van maffe smaken houd die niet aller daags zijn besloot ik met 1 kilo van de herten poulet Hertenrendang te maken en dat te verwerken in een een zelf gemaakte bitterbal en de andere 1,5 kilo herten poulet wat over was heb ik samen met een wildzwijn procureur verwerkt tot een heerlijke sappige wild burger van 180 gram en die ik geserveerd heb op een broodje samen met gekarameliseerde ui in balsamicoazijn en gorgonzola champignons saus.
ik ben echt groot fan van zelf gemaakte bitterballen. Ik heb ze al in 10 tallen smaakjes gemaakt maar nog nooit van hert laat staan dat ik dit combineer met iets uit de Indische keuken( Rendang) zo gezegd zo gedaan. Vlees aan gebakken en toen de Hertenrendang gemaakt.
Dit heeft nu een kleine 3,5 uur gestoofd totdat hertenpoullet mals was maar nog niet uit elkaar viel.
Vervolgens heb ik de saus door een zeef gehaald en laten afkoelen om er een ragout van te maken.
Bij het maken van de ragout heb ik nog een stuk gorgonzola kaas toegevoegd om het geheel smeuïg te maken ( dat had wel mooi uitgepakt bij het proeven van de ragout, ik houd wel van dit soort maffe smaak combinaties ) op het einde nog wat groenvoer ( peterselie ) door de ragout gemengd en dat mocht nu een dagje opstijven in de koeling.
De dag erna de Hertenrendang bitterballen gedraaid
( Wel fatsoenlijke bitterballen van 35 gr de stuk en niet van die kleintjes )
Er moest natuurlijk ook geproefd worden na al dat werk.
Wat vond ik ervan ? Dit was weer zo een zelf gemaakte creatie waarvan ik happy werd. Het hert in combinatie met de redangsaus, uitgebakken spekjes de gorgonzola en peterselie was verassend lekker.
De rest van de Hertenrendang bitterballen heb ik ingevroren voor later.
Oké om terug komen op mijn Herten/ Wild zwijn hamburger waar dit draadje eigenlijk voor was bedoeld.
Ik heb 1,5 kilo herten poulet samen met 1 kilo wildzwijn procureur door de gehakt molen gehaald.Omdat hertenpoulet niet veel vet aan zit heb ik er ook een wildzwijn procureur door heen gemengd.
Vervolgens heb ik er heerlijke 180 grams wildburgers van gemaak.
Ondertussen de Bbq opgestookt naar 120 c indirect en de burgers samen met een blokje kersenhout wat rook meegegeven en dit tot een kern van 50 graden laten liggen.
Ondertussen de gekarameliseerde rode ui in balsamicoazijn en de champignon gorgonzola saus gemaakt.
Vervolgens toen de wild burgers de 50 c aantikte heb ik de Bbq omgebouwd naar direct en heb de Bbq opgestookt tot 250 c en de wild burgers af gegrild.
Toen was het zover om de broodjes op te maken.Eerst de broodjes lekker gegrild, dan er zo een heerlijke sappige wild burger erop met een flinke lading champignon gorgonzola saus met daar op de gekarameliseerde rode ui in balsamicoazijn, deksel van het hamburger broodje erop en kushen maar
Wat een top burger was dit!
Gelukkig had ik er genoegd gedraaid en heb ik een mooie voorraad voor de komende tijd
Culinaire groeten en bedankt voor het lezen.
Roy
Laatst bewerkt: