Beef en Steak

Zeeuwsspek: een kennismaking met langer pekelen

 
 
 

Cherrywood

Gerijpt
Berichten
2.931
Geïnspireerd door dit mooie forum en omdat het zo lekker is heb ook ik besloten om zelf Zeeuwsspek te gaan maken.
Sowieso merk ik dat ik ontzettend kan genieten van de charcuterie verhalen.

Begin wordt heel basic:
  • De Zeeuwsspek melange van Van Beekum.
  • Het verbeterde recept van @Ewald
De kruiderijen die ik miste zijn zojuist binnen gekomen, morgen een mooi stukje spek scoren en dan kunnen we.

Hierbij alvast de eerste vraag: er wordt bij het recept buiten de ketjap en Worchestersaus geen extra vloeistof toegevoegd.
Geeft meer vloeistof geen betere bedekking van je vlees?
 
Door het zout komt er vocht uit het vlees.
Goed masseren en draaien elke dag.
Succes makker!
 
Als je uw vlees gaat vacuümeren is het makkelijker als er weinig vocht dient toegevoegd te worden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan