Beef en Steak

Zeeuws spek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Gent
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Gent

Stoker
Berichten
257
Hi all,

Al even geleden maar dacht deze deel ik even.

Stukje buikspek gekocht bij de vleesboerderij en een marinade gemaakt volgens Noskos recept:

  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels zwarte peper - versgemalen
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
Ik heb alles naar verhouding gedaan omdat het maar 250g buikspek was o.i.d.

Met een vork het stuk vlees lek geprikt voor een betere opname.
Nachtje in een afgesloten zak in de koelkast laten marineren en voila.

uurtje indirect met drippan op 140 graden en smullen maar.

B8B8BB38-A6A3-42DF-B84A-99DAE0D4AE3B.jpeg


20B0F962-FADC-41B9-A81A-B2493B39FCC2.jpeg
 
Resultaat ziet er geweldig uit. Proef je dat dat prikken daadwerkelijk betere opname heeft?
 
Mooi! Als Zeeuws Vlaming moet ik dit toch ook een keer maken. Buikspek ligt al in de vriezer.
 
Lekker spekkie voor het bekkie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan