Beef en Steak

zalmburgers

wil ik ook nog eens proberen. is je matje niet verbrand op hoge temperatuur? of heb je het indirect gedaan?
 
na een minuut of 5 kon ik ze voorzichtig met een bakspaan oppakken en omdraaien. dus dat ging gelukkig. Smaak was prima , echter door de gerookte zalm had ik eigenlijk geen extra zout meer moeten toevoegen( had ik kunnen weten :-O) Wel nog een paar eetlepels paneer toegevoegd om de burgers te kunnen maken.  Beide versies waren goed met en zonder de tortillachips naturel.
Jammer dat je er eigenlijk nooit een beetje kleur op krijgt op de zalm. ik heb ze er na 12-15 minuten afgehaald. Ik hou niet van droge zalm
 
Ja dat wel, anders eten we helemaal weinig vis. Nu heb ik het "vlees" op stukjes van circa 6-8 mm gesneden zodat ik nog een beetje struktuur heb, misschien niet het beste voor stevige burgers. Volgende keer ga ik ze denk ik langzaam roken op 70 graden, of eens zo'n cedar plankje kopen. Maar ik weet eigenlijk niet of dat goed gaat in een pelletBBQ. Ik denk ook niet dat iemand anders dit op het forum al eens gedaan heeft, want ik ben volgens mij de enige met een pelletBBQ ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan