C
Cesar
Gast
Hoi deze week voor het eerst heb ik een stukje zalm van ca 700 gr koud gerookt. Ik heb het 24 uur gemarineerd in een mengsel van zout, basterd zuiker, riet zuiker en dille. Na het afspoelen heb ik hem 24 uur in de koelkast laten staan, daarna met een koud generator gerookt met mesquite rookmot ca. 8 uur ( weet ik te zware smaak, beginners fout). Nadat deze klaar was heb ik het 24 uur in de koelkast vacum verpakt laten staan. Vandaag heb ik het geproefd en de textuur is goed, de smaak iets aan de zware kant, en mijn vrouw vond het iets te zout. Ik heb gelezen dat eik, Els en jeneverbes de beste zijn voor het roken van vis, mijn vraag is waar kan ik het kopen, daarnaast tips zijn altijd welkom.
Groet Cesar
Fijne dagen aan iedereen.
Groet Cesar
Fijne dagen aan iedereen.