leonvooijs
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Afgelopen weekend voor de eerste keer een stukje zalm gerookt. Het zalmpje verwend met een mengsel van zeezout, peper, jeneverbessen, venkelzaad, basterdsuiker, laurier, en een drupje rum
. Deze vervolgens weg gezet in de ijskast.
Na zo’n 18 uur lag deze heerlijk te zwemmen.
Na deze goed afgespoeld te hebben nogmaals een dagje te rusten gelegd in de koeling (was meer uit praktisch oogpunt).
Zondagavond de CSG aangestoken in m’n DIY smokeyjoe toren.
De zalm in de toren gelegd, en nu wachten…..
De volgende ochtend (na 10 uur) brandde de rookmot nog steeds.
De zalm er toch maar uitgehaald. Er moet tenslotte ook gewoon gewerkt worden. De zalm in een ziplockzak gedaan en weggelegd in de koeling. Een dagje laten liggen om de rooksmaken goed in te laten trekken.
Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver, een paar dunne plakjes op een crackertje en heerlijk genieten!!!
Voor een eerste keer zeer goed gelukt. Voor volgende week een tweede sessie met een iets groter stuk zalm.
Deze is namelijk al op


Na zo’n 18 uur lag deze heerlijk te zwemmen.

Na deze goed afgespoeld te hebben nogmaals een dagje te rusten gelegd in de koeling (was meer uit praktisch oogpunt).

Zondagavond de CSG aangestoken in m’n DIY smokeyjoe toren.

De zalm in de toren gelegd, en nu wachten…..
De volgende ochtend (na 10 uur) brandde de rookmot nog steeds.

De zalm er toch maar uitgehaald. Er moet tenslotte ook gewoon gewerkt worden. De zalm in een ziplockzak gedaan en weggelegd in de koeling. Een dagje laten liggen om de rooksmaken goed in te laten trekken.
Vanmiddag was het dan eindelijk zo ver, een paar dunne plakjes op een crackertje en heerlijk genieten!!!

Voor een eerste keer zeer goed gelukt. Voor volgende week een tweede sessie met een iets groter stuk zalm.
Deze is namelijk al op
