Goedemiddag, mijn eerste vraag als nieuw lid, hoop dat ik hem op de goede plek stel. Ik heb een koudgerookte zalm gemaakt naar het recept van noskos. Dat heb ik precies gevolgt, maar aangezien dat wel een paar dagen duurt las ik er in die tijd nog wat over, oa hier. En toen zag een een opmerking over evt botulisme en dat er nitrietzout of colorozozout wat gebruikt zou moeten worden. Toen ik verder op dit forum las zag ik dat er al diverse malen over gediscussieerd was, en de meningen verdeeld zijn. "Er zou bij vis nooit nitrietzout mogen worden gebruikt". Eergisteren kreeg ik het rookboek van meneer Wateetons binnen, dus gelijk opgezocht wat er daarover in stond. En daar stond ook dat er nitrietzout moet worden gebruikt. Tja nou weet ik het dus niet meer. M'n zalm is bijna 48 uur uit de rookton, kan ik dat nou gerust proberen of is dit dan tevens mijn laatste vraag? Ik heb gewoon fijn zeezout gebruikt trouwens, 120 gr op n zalm van 500 gr, en gemengd met 80 gr suiker.