Steen
Kooltjesharker
- Berichten
- 103
Had afgelopen weekend. nog een stuk zalm liggen van +-750 gram dus dacht hier gaan we iets van maken. Waren van plan om lekker te gaan borrelen dus lekker een borrelhapje van gemaakt
Ingrediënten en benodigdheden.
+-750 gr zalm(liefst zonder huid)
Teriyaki saus
Tomatsu soy saus( ik gebruikte sweet spicy variant erg lekker)
5 spices kruiden
Wasabi mayo
Sesamzaadjes
Rookplank van cederhout
Kerntemperatuur meter
Dep zalm droog en snij de zalm in blokjes van +- 2x2 cm. Doe zalm in een kom. ervolgens 2a3 eetlepels soy saus en een half thee lepel 5 spices kruiden toevoegen. Mag evt meer kruiden maar 5 spices kruiden kunnen nog al heftig zijn qua smaak. Ik kan het persoonlijk hebben. Meng alles goed door en zet het minimaal 20 minuten in de koelkast om je marinade in te laten trekken. Vervolgens legt je je zalm op je cederhout plankje en smeer je de zalm in met teriyaki saus. Bbq steek je aan en dome temp van +-150 ° (plank direct op vuur)als je zalm een kerntemperatuur van 50° graden heeft dan kunnen ze van de bbq. Als topping de sesamzaadjes en de wasabi mayo er op en smullen maar.
(Recept van turndontburn)
Ingrediënten en benodigdheden.
+-750 gr zalm(liefst zonder huid)
Teriyaki saus
Tomatsu soy saus( ik gebruikte sweet spicy variant erg lekker)
5 spices kruiden
Wasabi mayo
Sesamzaadjes
Rookplank van cederhout
Kerntemperatuur meter
Dep zalm droog en snij de zalm in blokjes van +- 2x2 cm. Doe zalm in een kom. ervolgens 2a3 eetlepels soy saus en een half thee lepel 5 spices kruiden toevoegen. Mag evt meer kruiden maar 5 spices kruiden kunnen nog al heftig zijn qua smaak. Ik kan het persoonlijk hebben. Meng alles goed door en zet het minimaal 20 minuten in de koelkast om je marinade in te laten trekken. Vervolgens legt je je zalm op je cederhout plankje en smeer je de zalm in met teriyaki saus. Bbq steek je aan en dome temp van +-150 ° (plank direct op vuur)als je zalm een kerntemperatuur van 50° graden heeft dan kunnen ze van de bbq. Als topping de sesamzaadjes en de wasabi mayo er op en smullen maar.
(Recept van turndontburn)