Beef en Steak

WSM schoonmaken

smokert

Stoker
Berichten
496
Ik heb mijn WSM nu vier keer gebruikt en maak deze altijd brandschoon met Suma Grill D9 wat heel makkelijk gaat, maar is het wel verstandig om de binnenkant volledig schoon te maken? Ik lees hier en daar dat de temperatuur met een rooklaag stabieler blijft.
 
ik maak de wsm alleen schoon aan de buitenkant....

Onderhoud aan de binnenzijde:
- as verwijderen
- alu folie wat over de waterpan zit verversen
- roosters afborstelen

Als de binnenzijde glimt is de warmtereflectie totaal anders als bij een vet exemplaar. Dit zou schommeling kunnen veroorzaken.
 
Ik maak eerlijk gezegd alleen de roosters en de waterpan schoon. En natuurlijk haal ik de as eruit na iedere keer dat ik de WSM heb gebruikt.
Het laagje wat op de binnenwand komt absorbeert de warmte ipv het te weerkaatsen.
 
Zal dit keer alleen de buitenkant schoonmaken en roosters, weer een rede om minder schoon hoeven te maken.  :D
 
Gerard777 zei:
ik maak de wsm alleen schoon aan de buitenkant....

Onderhoud aan de binnenzijde:
- as verwijderen
- alu folie wat over de waterpan zit verversen
- roosters afborstelen

Als de binnenzijde glimt is de warmtereflectie totaal anders als bij een vet exemplaar. Dit zou schommeling kunnen veroorzaken.


+1 precies zo!
 
Bidle zei:
Gerard777 zei:
ik maak de wsm alleen schoon aan de buitenkant....

Onderhoud aan de binnenzijde:
- as verwijderen
- alu folie wat over de waterpan zit verversen
- roosters afborstelen

Als de binnenzijde glimt is de warmtereflectie totaal anders als bij een vet exemplaar. Dit zou schommeling kunnen veroorzaken.


+1 precies zo!

+2 meer doe ik ook niet
 
Terug
Bovenaan Onderaan