BasBQ
Beef en Steak

Wim's sizzling chicken

ystava_nl

Sprokkelaar
Berichten
34
Wim's Sizzzling chicken

Swwet%20Sizzling%20Kip.JPG


Ingredi?nten voor een persoon (meer past niet in mijn sizzling pan) :
  • 100 g champignons, in dunne plakjes
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1/4 theel gedroogde chili vlokken (piri piri)
  • 200 g kipfilet, in kleine reepjes (1/2 cm dik)
  • handvol taug?
  • 5 eetl sak?
  • 5 eetl japanse sojasaus
  • 2 theel bruine suiker
  • 1,5 theel mosterd
  • peper en zout
  • AH Woksaus (sweet)
  • eiermie (de versie die maar twee minuten gekookt hoeft te worden)
  • zonnebloem- of arachideolie

Voorbereiding:

[list type=decimal]
[*]Doe de sak?, sojasaus en bruine suiker in een steelpan, breng aan de kook en laat het geheel indikken tot een licht stroperig geheel.
[*]Doe de kip in een schaal, voeg de hete marinade (als je het laat afkoelen komt het de pan niet meer uit), de mosterd en peper en zout toe. Direct goed omscheppen en een paar uur laten marineren.
[/list]

Bereiden:
[list type=decimal]
[*]Breng een pan met water aan de kook
[*]Verhit een gietijzeren pan (sizzling pan, skillet, misschien wil het zelfs met een DO, maar omscheppen kan wat lastiger zijn) tot heel heet en doe er wat olie in (niet te veel). De olie moet walmen van de hitte !
[*]Doe de eiermie in het hete water.
[*]Doe direct daarna de champignons, uien en piri piri aan een kant in de pan en de gemarineerde kip aan de andere kant.
[*]Schep de kip en het groente mengsel apart regelmatig om, zodat deze egaal gaar en bruin worden (ongeveer 2 minuten).
[*]Haal de eiermie uit het water, laat kort uitlekken en doe het erbij in de pan.
[*]Voeg daarna ongeveer 50-70 ml woksaus toe en schep om.
[*]Vlak daarna een handvol taug? toe en laat deze ongeveer een minuut warm worden.
[/list]

Serveren en genieten !
 
Mooi recept Wim!

Bedankt voor het delen.
 
Leuk recept. Dank je.
 
bij mij maar op de to do list, dank je wel
 
Terug
Bovenaan Onderaan