BasBQ
Beef en Steak

Wildzwijn bil

Zo, dat ziet er heerlijk uit. Had graag stukje van geproefd om te zien of de smaak anders was dan het wildzwijn wat ik vorige week voor de eerste keer had geproefd.

Het viel me op dat het vlees niet de rode kleur had, die ik zou verwachten. (Dit was na het verwijderen van de huid.) Er werd me verteld, dat dit komt omdat de wildzwijn tegenwoordig niet meer zo wild is en minder hoeft te graven naar voedsel. Dit heeft dus ook weer impact op de smaak, dus minder wild.

Herken jij dit als expert/liefhebber? Ik vond het wel een interessant verhaal maar geen idee of het waar is?

Zwijnen leven altijd in de gebieden waar eten is. Dat geld voor alle wild natuurlijk. Als er geen eten is gaan ze dood. Maar ze eten voornamelijk gemakkelijk te verteren voedsel. Als er veel eikels en beukennootjes zijn zullen ze die het liefst eten. Maar als dat niet het geval is zoeken ze verder. Als er dan akkers zijn waar mais, bieten of tarwe verbouwd wordt dan is dat natuurlijk tafeltje dekje voor die beesten. Zeker als er stormschade is en een deel van de gewassen plat ligt. Maar ook eten ze vlees. Als er een aangereden ree of hert hert bos in vlucht en daar het loodje legt wordt deze volledig door de zwijnen opgegeten. En dat is iets dat al sinds jaar en dag zo gaat. Ook leven ze in weer en wind buiten. Dat maakt ze hard. Ze moeten constant werken voor hun voedsel. Dat geeft het vlees z'n specifieke smaak. Hoe stek het vlees smaakt heeft vooral met leeftijd te maken. En of het vrouwelijk of mannelijk is. Als jij een mooi jong biggetje gehad hebt zal het vlees zeker een stuk lichter zijn. qua kleur en qua smaak. Maar als je een ouwe keiler van 150kg gehad hebt, nou dan had je het wel gegeten :cool:

Zelf heb ik eigenlijk nog nooit iets van wild bereid op de Kamado maar wat is eigenlijk als wildbeginner aan te raden?

Maakt niet uit. Waar kan je aan kan komen zou ik zeggen. Hou er vooral rekening mee dat wild vaak heel mager zal zijn. Dus opletten dat het niet uitdroogt. En ga niet af op van die culinaire gerechten waar het bloed enz in moet moet. Dat zal de smaak dermate sterk maken dat je er snel van genezen zult zijn.
Maak je bijvoorbeeld graag stoofpotten, probeer dat eens van Zwijn of Hert te maken. Dat kan niet mislukken. Of biefstukje van ree. Roken van ganzenborst. Allemaal heel goed te doen.
 
Zwijnen leven altijd in de gebieden waar eten is. Dat geld voor alle wild natuurlijk. Als er geen eten is gaan ze dood. Maar ze eten voornamelijk gemakkelijk te verteren voedsel. Als er veel eikels en beukennootjes zijn zullen ze die het liefst eten. Maar als dat niet het geval is zoeken ze verder. Als er dan akkers zijn waar mais, bieten of tarwe verbouwd wordt dan is dat natuurlijk tafeltje dekje voor die beesten. Zeker als er stormschade is en een deel van de gewassen plat ligt. Maar ook eten ze vlees. Als er een aangereden ree of hert hert bos in vlucht en daar het loodje legt wordt deze volledig door de zwijnen opgegeten. En dat is iets dat al sinds jaar en dag zo gaat. Ook leven ze in weer en wind buiten. Dat maakt ze hard. Ze moeten constant werken voor hun voedsel. Dat geeft het vlees z'n specifieke smaak. Hoe stek het vlees smaakt heeft vooral met leeftijd te maken. En of het vrouwelijk of mannelijk is. Als jij een mooi jong biggetje gehad hebt zal het vlees zeker een stuk lichter zijn. qua kleur en qua smaak. Maar als je een ouwe keiler van 150kg gehad hebt, nou dan had je het wel gegeten :cool:



Maakt niet uit. Waar kan je aan kan komen zou ik zeggen. Hou er vooral rekening mee dat wild vaak heel mager zal zijn. Dus opletten dat het niet uitdroogt. En ga niet af op van die culinaire gerechten waar het bloed enz in moet moet. Dat zal de smaak dermate sterk maken dat je er snel van genezen zult zijn.
Maak je bijvoorbeeld graag stoofpotten, probeer dat eens van Zwijn of Hert te maken. Dat kan niet mislukken. Of biefstukje van ree. Roken van ganzenborst. Allemaal heel goed te doen.
Thanks! En bedankt voor nuttige info weer wat geleerd zo!
 
Terug
Bovenaan Onderaan