Beef en Steak

Wildzwijn achterham

  • Onderwerp starter Onderwerp starter RuudM
  • Startdatum Startdatum
 

RuudM

Tondelzoeker
Berichten
16
Wildzijn achterham met rodewijn-balsamico saus, basmatirijst en rode biet.. wauw!

1000024454.jpg


Het begon vorige week vrijdag, de jager had een klein wildzwijn geschoten en gehoord van mijn nieuwe aanwinst de Kamado, dus had hij voor mij een achterham bewaard. De achterham had ik woensdag in het pekelbad gedaan met 1,25% zout samen met laurier, jeneverbes en peper (totaal 44uur in de pekel gehad, elke 12uur draaien)

1000024377.jpg
1000024399.jpg


om het vlees evenwijdig te krijgen heb ik het opgebonden, voorzien van rub en op de BBQ van 125grC met een target van 62gr kerntempratuur.
mooi wat blokjes rookhout erbij.

1000024427.jpg
1000024428.jpg
1000024430.jpg
1000024431.jpg


we serveren het wildzwijn met een saus van balsamico, rode wijn en ontbijtkoek (eenvoudig maar lekker)
bij 60gr C kern dacht ik ik lak het vast af met abrikozenjam-honing- mosterd mengsel maar in mijn onervarenheid weet ik nu dat je dat pas moet doen nadat het vlees klaar is want de kerntempratuur bleef hangen en zakte zelfs even .. les geleerd ;)

1000024438.jpg
1000024440.jpg
1000024441.jpg
1000024442.jpg


uiteindelijk 20min later toch de kerntempratuur van 62gr gehaald, totaal zo'n 2,5 uur op de bbq gehad.

1000024444.jpg
1000024443.jpg


snijden en borden opmaken met basmatirijst, rode biet en de saus.

1000024447.jpg
1000024450.jpg
1000024454.jpg
1000024455.jpg


Zondag spareribs.. die moest ik opschuiven want ik kon natuurlijk geen nee zetten tegen het wildzwijn !
 
Laatst bewerkt:
Wat een plaatje van een bord. Ben benieuwd of het net zo lekker was als het er uitzag. Heel mooi
 
Heel erg lekker, milde wildsmaak wat mooi samen kwam met de saus en bijgerechten.

Ontvliezen had ik moeten doen waardoor het nu af en toe wat taai was terwijl het grootste gedeelte boterzacht was.

Het verhaal erachter, de dagen dat je ermee bezig bent en de hele bereiding maakt het eten "met verhaal" nog lekkerder!
 
het bordje misstaat niet in een luxe restaurant 👌🏼.
 
Heerlijk man. Verser kan je het vlees niet krijgen denk ik. En het bordje zier er prachtig uit!. En leermomenten zijn zo leuk tijdens de sessies
 
Schuif maar door
 
Wat een heerlijk smakelijk uitziend bordje Ruud! 😋
Dat had ik graag willen proeven🤗
 
:love: Heerlijk verhaal en mooie plaatjes !
 
Mooi en uitgebreid verslag Ruud, het water loopt me in de mond.
Foto's mogen groter hoor ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan