- Berichten
- 16
Wildzijn achterham met rodewijn-balsamico saus, basmatirijst en rode biet.. wauw!
Het begon vorige week vrijdag, de jager had een klein wildzwijn geschoten en gehoord van mijn nieuwe aanwinst de Kamado, dus had hij voor mij een achterham bewaard. De achterham had ik woensdag in het pekelbad gedaan met 1,25% zout samen met laurier, jeneverbes en peper (totaal 44uur in de pekel gehad, elke 12uur draaien)
om het vlees evenwijdig te krijgen heb ik het opgebonden, voorzien van rub en op de BBQ van 125grC met een target van 62gr kerntempratuur.
mooi wat blokjes rookhout erbij.
we serveren het wildzwijn met een saus van balsamico, rode wijn en ontbijtkoek (eenvoudig maar lekker)
bij 60gr C kern dacht ik ik lak het vast af met abrikozenjam-honing- mosterd mengsel maar in mijn onervarenheid weet ik nu dat je dat pas moet doen nadat het vlees klaar is want de kerntempratuur bleef hangen en zakte zelfs even .. les geleerd
uiteindelijk 20min later toch de kerntempratuur van 62gr gehaald, totaal zo'n 2,5 uur op de bbq gehad.
snijden en borden opmaken met basmatirijst, rode biet en de saus.
Zondag spareribs.. die moest ik opschuiven want ik kon natuurlijk geen nee zetten tegen het wildzwijn !
Het begon vorige week vrijdag, de jager had een klein wildzwijn geschoten en gehoord van mijn nieuwe aanwinst de Kamado, dus had hij voor mij een achterham bewaard. De achterham had ik woensdag in het pekelbad gedaan met 1,25% zout samen met laurier, jeneverbes en peper (totaal 44uur in de pekel gehad, elke 12uur draaien)
om het vlees evenwijdig te krijgen heb ik het opgebonden, voorzien van rub en op de BBQ van 125grC met een target van 62gr kerntempratuur.
mooi wat blokjes rookhout erbij.
we serveren het wildzwijn met een saus van balsamico, rode wijn en ontbijtkoek (eenvoudig maar lekker)
bij 60gr C kern dacht ik ik lak het vast af met abrikozenjam-honing- mosterd mengsel maar in mijn onervarenheid weet ik nu dat je dat pas moet doen nadat het vlees klaar is want de kerntempratuur bleef hangen en zakte zelfs even .. les geleerd

uiteindelijk 20min later toch de kerntempratuur van 62gr gehaald, totaal zo'n 2,5 uur op de bbq gehad.
snijden en borden opmaken met basmatirijst, rode biet en de saus.
Zondag spareribs.. die moest ik opschuiven want ik kon natuurlijk geen nee zetten tegen het wildzwijn !
Laatst bewerkt: