Hoi allemaal. Ik ben hartstikke nieuw hier en heb me zojuist ook al even voorgesteld in het daarvoor bestemde gedeelte.
Sinds dit jaar hebben we thuis een overkapping laten zetten en ik merkte dat ik dingen nu makkelijk buiten kan laten staan. Ook was ik niet meer tevreden over mijn huidige betonnen buitenhaard die ik als bbq gebruikte. Ik moest van uit het terras steeds 10 meter lopen om het vlees te draaien, niet echt gezellig als je bezoek hebt.
Ook begonnen de standaard worstjes en hamburgers mij te vervelen. Ik begon te lezen en kwam voor gerechten op dit forum uit. In een korte tijd ben ik veel wijzer geworden, ook qua technieken. Ik werd zo enthousiast dat mijn betonnen haard op marktplaats kwam te staan en dat ik direct een Weber heb gekocht. Het is een beige Mastertouch 57 cm GBS geworden.
Tevens zag ik al die mooie zelfbouw projecten in het DIY gedeelte staan. Hier werd ik nog enthousiaster van. Dus na veel lezen en wikken en wegen ben ik gaan schetsen en heb het hout besteld.
Ik heb gekozen voor Douglas hout. Ik laat hem denk ik onbehandeld, enkel het blad ga ik iets mee doen. Hij staat altijd droog, dus het hout heeft weinig te lijden.
Begonnen met het maken van een frame:
Heb voor een breedte van 200cm en een totale hoogte inclusief wielen van 95cm gekozen. Ben zelf bijna 2 meter lang, dus wil geen pijn aan mijn rug krijgen
. Vervolgens gestart met het dichtmaken van het frame. Ik was eerst van plan om het frame ook te bekleden, maar toch besloten om dit zichtbaar te houden:
Vervolgens wieltjes eronder en het blad vastmaken. Gekozen voor zwenkwielen met lager en 2 met een rem. De tafel is echt zwaar geworden, maar hij rolt nog echt soepel!
Vervolgens op advies van een aantal mensen hier gekozen voor een gat van 61 cm, 4cm groter als de Weber zelf. Toen kwam het geplaar, het vastzetten. Uiteindelijk met ijzeren hoekjes en schroeven door de gaten waar de houder voor de beugel van de deksel normaal zit, de Weber vast gezet. En hij zit echt super stevig, heeft wel wat zweet druppels gekost, maar hij hangt:
Dezelfde avond meteen al even de fik erin, wel nog even met het standaard spul, maar ik kon niet wachten haha:
Vervolgens weer verder met het maken van de bodem en het deurtje en uiteindelijk de handvatjes er op:
Ik ben trots op het eindresultaat en ga veel leren op dit forum denk ik. Nu nog aankleden met wat leuke bbq bordjes, een wand- bieropener erop, haakjes binnen in voor de accessoires op te hangen en het blad lakken. Grillen maar!!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Sinds dit jaar hebben we thuis een overkapping laten zetten en ik merkte dat ik dingen nu makkelijk buiten kan laten staan. Ook was ik niet meer tevreden over mijn huidige betonnen buitenhaard die ik als bbq gebruikte. Ik moest van uit het terras steeds 10 meter lopen om het vlees te draaien, niet echt gezellig als je bezoek hebt.
Ook begonnen de standaard worstjes en hamburgers mij te vervelen. Ik begon te lezen en kwam voor gerechten op dit forum uit. In een korte tijd ben ik veel wijzer geworden, ook qua technieken. Ik werd zo enthousiast dat mijn betonnen haard op marktplaats kwam te staan en dat ik direct een Weber heb gekocht. Het is een beige Mastertouch 57 cm GBS geworden.
Tevens zag ik al die mooie zelfbouw projecten in het DIY gedeelte staan. Hier werd ik nog enthousiaster van. Dus na veel lezen en wikken en wegen ben ik gaan schetsen en heb het hout besteld.
Ik heb gekozen voor Douglas hout. Ik laat hem denk ik onbehandeld, enkel het blad ga ik iets mee doen. Hij staat altijd droog, dus het hout heeft weinig te lijden.
Begonnen met het maken van een frame:

Heb voor een breedte van 200cm en een totale hoogte inclusief wielen van 95cm gekozen. Ben zelf bijna 2 meter lang, dus wil geen pijn aan mijn rug krijgen





Vervolgens wieltjes eronder en het blad vastmaken. Gekozen voor zwenkwielen met lager en 2 met een rem. De tafel is echt zwaar geworden, maar hij rolt nog echt soepel!

Vervolgens op advies van een aantal mensen hier gekozen voor een gat van 61 cm, 4cm groter als de Weber zelf. Toen kwam het geplaar, het vastzetten. Uiteindelijk met ijzeren hoekjes en schroeven door de gaten waar de houder voor de beugel van de deksel normaal zit, de Weber vast gezet. En hij zit echt super stevig, heeft wel wat zweet druppels gekost, maar hij hangt:





Dezelfde avond meteen al even de fik erin, wel nog even met het standaard spul, maar ik kon niet wachten haha:


Vervolgens weer verder met het maken van de bodem en het deurtje en uiteindelijk de handvatjes er op:



Ik ben trots op het eindresultaat en ga veel leren op dit forum denk ik. Nu nog aankleden met wat leuke bbq bordjes, een wand- bieropener erop, haakjes binnen in voor de accessoires op te hangen en het blad lakken. Grillen maar!!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk