J
Joost Westerpark
Gast
Hallo allemaal!
Joost hier, reporting for duty.
Ik ben anderhalve maand geleden in Texas verslingerd geraakt aan brisket, pulled pork en beef ribs. Nog veel andere staten bezocht, veel gedenkwaardige momenten beleefd, maar vooral die BBQ-trailers in Austin en hun koopwaren bleven door mijn hoofd spoken.
Het was een dure reis waarvan ik financieel even heb moeten herstellen, maar zodra de monetaire situatie weer een beetje acceptabel was heb ik een WSM 22.5 besteld. Ik ben wat die smoked meats betreft een beetje hooked geraakt, en ik schat mijn kansen het beste in met een WSM.
Alles leuk en aardig als je op internet wat zit te klikken, offset smokertje hier, keramiek dingetje daar, maar toen die WSM XXL vanochtend arriveerde was ik wel eventjes geintimideerd... "What the f...", ze kwamen met twee potige kerels met de doos aansjouwen...
Enfin, meteen maar in elkaar geschroefd (mooie kwaliteit trouwens, kost wat maar dan heb je ook wat), ik ben momenteel een partij eiken(haard)hout in handzame blokjes aan het zagen, ik heb de eerste base rub in elkaar gedraaid, plantenspuit met appelcider klaargezet, en morgen komt Beef&Steak langs met een paar kilo baby back ribs (niet te moeilijk beginnen).
Dus. Volgens mijn precieze calculaties ben ik er helemaal klaar voor om alle beginnersfouten te gaan maken en alle wijze raad die ik reeds op dit forum heb geabsorbeerd in de wind te slaan enzovoorts.
Als het straks volop zomer is dan hoop ik een fatsoenlijke brisket te kunnen garen en bijvoorbeeld een pork butt op de andere verdieping, om zodoende bij mijn nu nog wat meewarig kijkende sociale omgeving alsnog mijn gelijk te halen inzake de Texas Prophecy of Smoked Meats.
Halleluja.
En volgend jaar weer naar Austin, dammit.
Joost hier, reporting for duty.
Ik ben anderhalve maand geleden in Texas verslingerd geraakt aan brisket, pulled pork en beef ribs. Nog veel andere staten bezocht, veel gedenkwaardige momenten beleefd, maar vooral die BBQ-trailers in Austin en hun koopwaren bleven door mijn hoofd spoken.
Het was een dure reis waarvan ik financieel even heb moeten herstellen, maar zodra de monetaire situatie weer een beetje acceptabel was heb ik een WSM 22.5 besteld. Ik ben wat die smoked meats betreft een beetje hooked geraakt, en ik schat mijn kansen het beste in met een WSM.
Alles leuk en aardig als je op internet wat zit te klikken, offset smokertje hier, keramiek dingetje daar, maar toen die WSM XXL vanochtend arriveerde was ik wel eventjes geintimideerd... "What the f...", ze kwamen met twee potige kerels met de doos aansjouwen...
Enfin, meteen maar in elkaar geschroefd (mooie kwaliteit trouwens, kost wat maar dan heb je ook wat), ik ben momenteel een partij eiken(haard)hout in handzame blokjes aan het zagen, ik heb de eerste base rub in elkaar gedraaid, plantenspuit met appelcider klaargezet, en morgen komt Beef&Steak langs met een paar kilo baby back ribs (niet te moeilijk beginnen).
Dus. Volgens mijn precieze calculaties ben ik er helemaal klaar voor om alle beginnersfouten te gaan maken en alle wijze raad die ik reeds op dit forum heb geabsorbeerd in de wind te slaan enzovoorts.
Als het straks volop zomer is dan hoop ik een fatsoenlijke brisket te kunnen garen en bijvoorbeeld een pork butt op de andere verdieping, om zodoende bij mijn nu nog wat meewarig kijkende sociale omgeving alsnog mijn gelijk te halen inzake de Texas Prophecy of Smoked Meats.
Halleluja.
En volgend jaar weer naar Austin, dammit.