- Berichten
- 10.077
Beste bbq collega's
Vanuit de oude doos, deze keer Zeeuws spek (danwel een beetje een variant er op)
2 kilo buikspek, geen zwoerd, vetkap kruislings insnijden
per kilo:
Colorozo en suiker volgens bacon basis noskos
3 tl knoflook
2 tl ui
1 tl Chili
1 el paprika poeder
2 tl peper
Goed mengen en vrijf alle stukken spek hier mee in. Let op dat je de hele hoeveelheid rub gebruikt ivm voedselveiligheid
vervolgens 5 dagen in een ziplock
Daarna afspoelen, droogdeppen en op de wsm bij een temp van ca 110gr rustig indirect naar een kern van 65-70 brengen.
Wat heb ik een spijt..........dat het zo lang geleden is dat dit gemaakt is. Man man man, wat is dit leuk en lekker
De pic's
Het buikje
In stukken, das makkelijker in de ziplock en voor de pekel
De nodige hydratatie
Op de WSM
En klaar
Och och och, wat een heerlijkheid is dit toch
Dank voor het kijken
Rick
Vanuit de oude doos, deze keer Zeeuws spek (danwel een beetje een variant er op)
2 kilo buikspek, geen zwoerd, vetkap kruislings insnijden
per kilo:
Colorozo en suiker volgens bacon basis noskos
3 tl knoflook
2 tl ui
1 tl Chili
1 el paprika poeder
2 tl peper
Goed mengen en vrijf alle stukken spek hier mee in. Let op dat je de hele hoeveelheid rub gebruikt ivm voedselveiligheid
vervolgens 5 dagen in een ziplock
Daarna afspoelen, droogdeppen en op de wsm bij een temp van ca 110gr rustig indirect naar een kern van 65-70 brengen.
Wat heb ik een spijt..........dat het zo lang geleden is dat dit gemaakt is. Man man man, wat is dit leuk en lekker
De pic's
Het buikje
In stukken, das makkelijker in de ziplock en voor de pekel
De nodige hydratatie
Op de WSM
En klaar
Och och och, wat een heerlijkheid is dit toch
Dank voor het kijken
Rick