BasBQ
Beef en Steak

Wat zijn jullie to-go campingrecepten?

 
 

chckstrk

Pitmaster
Berichten
506
Het vakantieseizoen is weer daar en straks op de camping in Frankrijk moet natuurlijk de barbecue aan. Nu ben ik nog niet voorzien van een wga of sj, ik moet het met een opvouwbare zonder deksel doen, zo een als op de foto.
f67c1f49fa1e2ed2a1cfefec3f85b3ad.jpg

Maar goed, daar valt ook wel wat mee te doen, dus de grote vraag is: wat is nou jullie favoriete campingrecept?
 
Zonder deksel wordt het snel hoogwaardig cremeren. Ik ben zelf afgestapt van BBQs zonder deksel.

Met een deksel hou je gewoon meer opties open en smaakt het vlees/vis/groentes gewoon veel beter.

Welke recepten zoek je? Zonder deksel zit je snel vast aan direct grillen.
 
zal niet meevallen om in FR een camping te vinden waar je mag bbq'en met kolen. Vervolgens gewoon met dit lijstje naar de dichtstbijzijnde slager:

? griller om te grillen

avec (sans) os met (zonder) bot
coup? gesneden
cuit gaar, gekookt, gebakken
(en) d?s dobbelsteentjes
(en) tranches plakken
fum? gerookt

Boeuf rundvlees
aiguillette baronne biefstuk
aloyau lende (suddervlees)
araign?e biefstuk
badard biefstuk
basses c?tes suddervlees
bavette de flanchet biefstuk
bavette d'aloyau mager klapstuk
bifteck bieflappen, tartaar
brochette spies (BBQ)
c?ur de boeuf haasbiefstuk (pas op, coeur = ook hart!)
collier suddervlees
contre-filet entrec?te
c?tes soort biefstuk met bot
dessus de c?te suddervlees
entrec?te entrec?te
fausse hampe biefstuk
faux filet biefstuk
farce gekruid gehakt
filet de boeuf ossehaas
filet de macreuse rosbief (vaak met spek eromheen)
filet mignon ossehaas (puntje)
flanchet vinkenlap, mager suddervlees
g?te ? la noix schenkel
g?te schenkel
hachis gehakt
hampe biefstuk
jarret schenkel
jumeau suddervlees
macreuse de bifteck bieflap
macreuse, dessus de boule biefstuk
macreuse suddervlees
onglet biefstuk
palette biefstuk
pav? biefstuk
paleron sucadelappen
paupiettes de boeuf rundervinken
plat de c?tes suddervlees
poitrine suddervlees
queue ossestaart
rond de g?te biefstuk / rosbief
rond de tranche biefstuk / rosbief
rumsteck biefstuk (kogel)
r?ti (de boeuf) rollade
tendre de tranche biefstuk / rosbief
tournedos ossehaas
tranche ? r?tir rosbief (vaak met spek eromheen)
tranche grasse biefstuk
tranche ronde biefstuk
veine maigre suddervlees
veine grasse suddervlees
viande bovine rundvlees (algemeen)



Veau kalfsvlees
bavette schnitzel
collet suddervlees
collier suddervlees
c?tes couvertes kalfskarbonades
c?tes d?couvertes kalfskarbonades
c?tes premi?res ribkarbonades
c?tes secondes haascarbonades
?paule suddervlees
escalope (de veau) kalfsschnitzel
filet filet
flanchet suddervlees
jarret schenkel
longe lende
m?daillon kalfsoester
merlan biefstuk
noix rosbief
noix patissi?re rosbief
onglet biefstuk
osso bucco osso bucco
poitrine suddervlees
quasi-culotte biefstuk
ris de veau kalfszwezerik
sous-noix biefstuk / schnitzel
tendron suddervlees



Porc varkensvlees
boudin worst
boudin noir bloedworst
carbonnades stoofvlees !
carr? de c?tes ribstuk, karbonades
chipolatas dun worstje (BBQ)
c?telette karbonade
c?tes de porc karbonade
c?tes premi?res ribkarbonade
c?tes secondes haaskarbonade
cr?pinettes gehakt
?chine schouderkarbonade
?paule suddervlees
filet karbonades zonder been
filet mignon varkenshaas
fricandeau fricandeau
grillade suddervlees
jambon ham
jambon escalope schnitzel
jarret hamschijf
lard spek
lardons spekjes, zuurkoolspek
longe karbonades aan elkaar
milieu de filet varkenshaas
palette krabbetjes
plat de c?tes speklappen
pointe de filet suddervlees (droog)
poitrine suddervlees
r?ti (de porc) rollade
saucisses de Toulouse saucijsjes
travers mager ribstuk (met bot)



Agneau lamsvlees
collier schouderkarbo?s aan 1 stuk
c?telettes filet karbonades
c?telettes premi?res ribkarbonades
c?telettes secondes haaskarbonades
?paule suddervlees
?pigramme lamsschouderlapjes
filet lamsfilet
gigot (entier) hele lamsbout
gigot raccourci verkorte lamsbout
haut de c?telettes schenkel, suddervlees
poitrine lamsborst, suddervlees
sel(le) d'agneau schouderlap met bot, suddervlees



Abats orgaanvlees
brochette d?abats spies (BBQ) orgaanvlees
cervelle hersenen
c?ur hart
foie lever
ris de veau kalfshersenen
rognons niertjes
tripes pens



Volaille gevogelte
autruche struisvogel
caille kwartel
canard eend
chapon kapoen, haan
cuisses de poulet kippenpoten
dinde kalkoen
dindonneau jonge kalkoen
filet filet
foie gras ganzenlever
g?siers kippenmaagjes
magret de canard eendenborstfilet
pintade parelhoen
poulet ? la ferme scharrelkip
poulet kip
 
Dat is een verdomd handig lijstje! Die gaat ff door de printer.

Er moet ooit wel iets met een deksel komen, maar dit jaar nog maar ff niet. De wagen zit een beetje te vol met babybedjes en dergelijke. Dat wordt volgend jaar wel anders.

Qua kolen komt het denk ik wel goed, klein campinkje bij de boer, volgens mij is er zelfs een kampvuurplaats.
 
nicky zei:
zal niet meevallen om in FR een camping te vinden waar je mag bbq'en met kolen. Vervolgens gewoon met dit lijstje naar de dichtstbijzijnde slager:

? griller om te grillen

avec (sans) os met (zonder) bot ...........
...
...
...kip
=))

hoe lang ga je?
 
Ridevi71 zei:
nicky zei:
zal niet meevallen om in FR een camping te vinden waar je mag bbq'en met kolen. Vervolgens gewoon met dit lijstje naar de dichtstbijzijnde slager:

? griller om te grillen

avec (sans) os met (zonder) bot ...........
...
...
...kip
=))

hoe lang ga je?
=)) en als je zo lang gaat zou ik zeggen 1 dag inkorten dan heb je ook geld voor je WGA ;) En zoals Frits altijd zegt, des te sneller je het koopt des te goedkoper het wordt!
 
in elk geval STEAK! lekker bavette of onglette, en zeker de onglette kan juist super direct op de kolen. sate in al zijn verschijningsvormen natuurlijk ook.

verder gamba's en verse sardientjes. forel of makreel als je een visklem meeneemt?

kip natuurlijk, even afhankelijk van hoe moeilijk je het jezelf wilt maken kleine stukjes grillen of grotere stukken eerst in marinade koken en dan grillen.

ik heb een paar weken terug op een open bbq een zalm warmgerookt door er een aluminiumfolie deksel overheen te vouwen, smaakte voortreffelijk. de zalm zat in een braadslede, zaagsel onderin, roosterje erop en dan de zalm met het huidje naar beneden er boven. Is niet echt BBQ maar zeker rooksmaak! Jamie oliver heeft ook dergelijke rookton receptjes met een emmer geloof ik.

en allerlei actuele toestanden kunnen ook prima direct, suzuki en souflaki en al die shizzl ;)

ook grote favoriet, aubergine grillen.
 
En al weer terug. Inderdaad veel crematies gehad, maar toch ook een paar mooie stukken kunnen maken. Vooral de roti de boeuf en kalfsvariant daar van waren prima. Daarnaast eendenborsten die het ook prima deden. Maar helaas geen foto's, dus niet gebeurd he?

De barbecue is in ieder geval op locatie achtergelaten, dus volgend jaar gaat er een wga mee. Mocht iemand er een willen verkopen hoor ik het graag!
 
Terug
Bovenaan Onderaan