Beef en Steak

Wat was ie weer lekker!

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Hans
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Hans

BBQ Junkie
Berichten
5.548
Kerstmis 2016.

Eigenlijk al sinds we met het BBQ virus besmet zijn en mogelijk al eerder braden, bakken of roken we een kalkoen met de kerstdagen, dus ook dit jaar weer.
Een niet al te grote kalkoen ? 2,75 kg. (anders past hij niet in de marinade in koeling en op m'n webertje)
Gevuld met 5o/50% gehakt met kruiden en dan nog even uitlekken in de koelkast.
? 2 uur lekker bruin bakken (niet al te bruin want het vel eten we bij kalkoen toch niet)
Met regelmaat even bedruipen met een olijfolie, boter en wijn sausje.
Wel goed gaar natuurlijk.

Na hem even te laten rusten in de folie kon het smullen beginnen.
Op tafel een heerlijke fles wijn, crandbarrycompot , Italiaansche salade en tomaat met komkommerschijfjes

Heerlijk, op de laatste foto duidelijk te zien.

Kerst%20kalkoen%202016%20001_zpskurzwqth.jpg


Kerst%20kalkoen%202016%20002_zpsxokheyqm.jpg


Kerst%20kalkoen%202016%20004_zpsqtyu77az.jpg


Kerst%20kalkoen%202016%20007_zpsvqthibwe.jpg


Kerst%20kalkoen%202016%20009_zpstjzjsjf5.jpg


Leuk dat jullie meekeken.

Grts,  Hans.

 
Lekker
 
het ziet er inderdaad uit alsof hij erg lekker was, mooi hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan