Beste leden,
Enige maanden geleden mij voorgesteld aan aangegeven dat ik in de oriëntatie fase zat voor een kamado voor in de buitenkeuken.
Inmiddels de knoop doorgehakt en we hebben een Green Egg Large besteld.
Inmiddels ook een idee op papier gezet hoe de buitenkeuken eruit komt te zien. Er komen op verschillende hoogtes een drietal stenen bladen op een stalen frame.
Dus nu druk aan het kijken welk blad daarvoor het meeste geschikt is.
En daar zit nu ook mijn vraag. Heeft iemand ervaring met een stenenblad die zijn ervaringen kan delen?
In de zoektocht kom ik verschillende steensoorten tegen. Probleem is dat een hoop meningen elkaar tegenspreken bij de leveranciers.
Waar moet het blad aan voldoen?
Heeft iemand (een paar jaar) gebruikt gemaakt voor bovenstaande steensoorten en wil deze ervaring delen?
De buitenkeuken staat overdekt en heeft geen directe regen. De ruimte is niet verwarmt.
Alvast bedankt voor de reacties!
gr
Enige maanden geleden mij voorgesteld aan aangegeven dat ik in de oriëntatie fase zat voor een kamado voor in de buitenkeuken.
Inmiddels de knoop doorgehakt en we hebben een Green Egg Large besteld.
Inmiddels ook een idee op papier gezet hoe de buitenkeuken eruit komt te zien. Er komen op verschillende hoogtes een drietal stenen bladen op een stalen frame.
Dus nu druk aan het kijken welk blad daarvoor het meeste geschikt is.
En daar zit nu ook mijn vraag. Heeft iemand ervaring met een stenenblad die zijn ervaringen kan delen?
In de zoektocht kom ik verschillende steensoorten tegen. Probleem is dat een hoop meningen elkaar tegenspreken bij de leveranciers.
Waar moet het blad aan voldoen?
- Vorst/ warmte bestendig. (-20 /+40 graden)
- Makkelijk schoon te houden zijn
- Ongevoelig voor kringen/ kruiden / vocht etc.
Heeft iemand (een paar jaar) gebruikt gemaakt voor bovenstaande steensoorten en wil deze ervaring delen?
De buitenkeuken staat overdekt en heeft geen directe regen. De ruimte is niet verwarmt.
Alvast bedankt voor de reacties!
gr