Beef en Steak

Wat te maken met...

 
 
 
 

MrMannetje

Pitmaster
Berichten
515
Een tijdje geleden heb ik voor voor de broodjeszaak van een vriend Pulled Pork gemaakt als broodje van de dag.
(http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2701.0)

In ruil hiervoor heb ik van hem gister onderstaand stuk Iberico Buikspek gekregen.

Nu is de grote vraag, wat zal ik hier eens voor lekkers van gaan maken?
Daarom bij deze de vraag om jullie input, ben benieuwd naar jullie suggesties!

IMG_2900.jpg
 
Hmm het Kurt's buikspek recept schiet me te binnen...

500 g buikspek
3 a 4 el grof zout
1 el jeneverbessen
1 takje tijm
cayennepeper
1 knoflookteentje

Snijd het buikspek in de lengte en de breedte in tot op het vel.
plet en meng alle kruiden in een vijzel,en strooi het over het vlees.
dan ca.6 uur in de koeling.
Korst het vlees op de velkant aan.
draai het op de snijkant korst het aan en laat het langzaam garen max 100 gr.c.
Het vlees zal tijdens het bakken mooi opengaan als een bloem.

Hoorde wel sommige mensen klagen dat het te zout was, dus misschien moet je daar even mee oppassen!

 
Het is een aardige lap Daan, ik zou er dan denk ik meerdere dingen van proberen te maken.

Walchers Gilde spek is een van mijn favoriten (hier zijn meerdere draadjes van op het forum, van o.a. Mike, en mijzelf)

Suc6, met dat mooie stuk spek.  :)

Mac
 
Porchetta kan hier ook heel goed mee denk ik.
 
Bacon, char sui ook prima ;)
 
Walthers gilde spek? Een van mijn favorieten!
 
De eerste ingeving van Dennis
Kurts buikspek. Heeeeerlijk
En idd minder zout gebruiken. Je kunt er altijd nog wat over strooien als het klaar is.
 
Dank voor jullie tips en input. Ben blij dat het 2,5KG is. Wordt denk ik van alles een beetje :D

- Kurts buikspek
&
- Walchers Gilde spek
&
- Bacon

Op naar het weekend..
 
Have fun! Maak maar flink wat foto's!
 
ChrisMaes +1
 
Terug
Bovenaan Onderaan