Bert L
Tondelzoeker
- Berichten
- 9
2.5 kg .chuck gekocht , 5 uur van te voren uit de ijskast gehaald en met wat mosterd en rub voor bereid en de nacht in de keuken buiten de ijskast laten staan .
bbq aangestoken en die op temperatuur laten komen tot 110 graden C en vervolgens 2 uur de rook er over laten gaan en daarna de temperatuur verhoogt naar tussen de 120 en 125 graden C.
Na ongeveer 7 uur was de kerntemperatuur van 92 graden bereikt en heb ik het vlees van de Q afgehaald en een uurtjes laten rusten.
Daarna wilde ik het met de 2 vorken uit elkaar trekken zoals ik altijd maar het vlees was enorm taai en niet te pruimen .
Het staat nu al ongeveer 4 uur in de oven op 120 graden om er toch nog wat aan te hebben anders kan ik het waarschijnlijk aan de honden geven en vind ik nou ook toch weer te gek.
Wie weet wat er mis is gegaan. ???
Bert L
bbq aangestoken en die op temperatuur laten komen tot 110 graden C en vervolgens 2 uur de rook er over laten gaan en daarna de temperatuur verhoogt naar tussen de 120 en 125 graden C.
Na ongeveer 7 uur was de kerntemperatuur van 92 graden bereikt en heb ik het vlees van de Q afgehaald en een uurtjes laten rusten.
Daarna wilde ik het met de 2 vorken uit elkaar trekken zoals ik altijd maar het vlees was enorm taai en niet te pruimen .
Het staat nu al ongeveer 4 uur in de oven op 120 graden om er toch nog wat aan te hebben anders kan ik het waarschijnlijk aan de honden geven en vind ik nou ook toch weer te gek.
Wie weet wat er mis is gegaan. ???
Bert L