Beef en Steak

Was echt een dag voor 3 2 1 spareribs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Ron.
  • Startdatum Startdatum
 
 

Ron.

Kooltjesharker
Berichten
165
Vanmorgen om 10.00 uur de Monolith aangestoken en op 110 graden gezet.
De buikribs in de rub en om 11.00 uur op het rooster.
Om 17.45 uur waren ze klaar en lekker dat ze waren.

IMG_0186.jpeg
 
Zien er goed uit hoor! Wellicht een handige tip, of niet. Ik pak de opvangbakjes altijd in met aluminiumfolie, dat scheelt een beetje schoonmaakwerk.
 
Heb je nog meer informatie en foto's?
Recept, bereidingswijze, etc?

Dan kunnen anderen deze heerlijke ribben ook eens maken
 
Dat is een mooi kleurtje!

Lekker man. 😋
 
Heb je nog meer informatie en foto's?
Recept, bereidingswijze, etc?

Dan kunnen anderen deze heerlijke ribben ook eens maken
Geen probleem hier komt het.

De rub die ik gebruik bestaat uit:
2 el zout, 2 el donkere basterd suiker, 2 el paprika poeder, 1 el chipotle peper, 1/2 el grof gemalen zwarte peper, 1 tl knoflook granulaat, 1 tl uiengranulaat, 1 tl gemalen komijnzaad,1 tl mosterd poeder.

Mop saus: ( ik gebruik een spray fles)
1 klein pakje appelsap, 1 el (15 ml) Jack Daniels Whisky

Ribs bestrooien met de rub en op de kamado 110°C
Ingepakt in aluminium folie met wat mop saus en roomboter terug op het rooster.

Dan het aflakken met Heinz classic BBQ saus die ik wat verdun met de mop saus en opgevangen vleessappen.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan