BasBQ
Beef en Steak

Warmhouden in smoker goed plan?

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.185
Volgende dinsdag een BBQ voor 6 personen gepland.

Voorgerecht gerookte zalm mousse.

Hoofdgerecht gevulde kalkoen borst met dun spek ingewikkeld en lamsbout. Dit met stroganoffsaus en gevulde tomaten en kleine paprika's.
Gebakken krieltjes.
Wellicht ook wat rauwkost, zorgt de vrouw voor😏.

Nagerecht chocolade moelleux.

Allemaal dingen die ik al enkele keren gedaan heb.

Nu heb ik wel twijfel hoe ik de 2 vlees berijdingen ga doen.
De kalkoen doe ik normaal rond de 180 Gr, ongeveer 5 kwartier.
Lamsbout doe ik eerst op 100 Gr 2 uur ongeveer tot kerntemp 52 Gr, dan vlees en hitteschild uit de kamado.
Gietijzer rooster plaatsen en opstoken naar 200 Gr.
De de lamsbout afgrillen tot kerntemp 58 Gr.
Nu zou ik dus de kalkoen borst ook bij deze lage temp willen garen en het spek krokant laten worden met de hoge temperatuur.
Zeer veel kans dat de stukken niet op dezelfde tijd de gewenste temperatuur halen.
Zou het lukken als ik de stukken tussenin warmhoud in mijn smoker op een 60 Gr.
Heb het ooit in de oven geprobeerd maar had dan last van condensatie in de oven, en zo liep er veel smaak weg in de ovenschaal.
Zou natuurlijk ook de smoker als bbq kunnen gebruiken en werken zoals anders, maar dan kan ik de andere dingen niet warmhouden indien nodig.
Alle tips zijn welkom.
Wil wel zeker het vlees samen klaar hebben.
Niet iedereen mag beide gerechten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan