- Berichten
- 323
Ik heb vorige week heerlijke warm gerookte zalm gemaakt op mijn gas-bbq.
Smokerbox van grill guru gehaald en wat appelhout snippers. Man wat een wonderdoosje zon smokebox. Waar ik helaas niet met houtskool kan bbq-en omdat mijn vriendin er niet tegen kan halen we er hier toch de gewenste bbq smaak mee.
Rook temperatuur 80 tot 90 graden.
Kern temperatuur zalm 50/55 graden afhankelijk van de dikte van de zalm moot.
Hier nog een foto van de voorbereiding.
Smokerbox van grill guru gehaald en wat appelhout snippers. Man wat een wonderdoosje zon smokebox. Waar ik helaas niet met houtskool kan bbq-en omdat mijn vriendin er niet tegen kan halen we er hier toch de gewenste bbq smaak mee.
Rook temperatuur 80 tot 90 graden.
Kern temperatuur zalm 50/55 graden afhankelijk van de dikte van de zalm moot.
Hier nog een foto van de voorbereiding.