BasBQ
Beef en Steak

Walchers Spek

  • Onderwerp starter Hendrik Willem
  • Startdatum
H

Hendrik Willem

Gast
Eerste sessie op de Green Big Egg.

Ingredi?nten :
1 kg buikspek zonder zwoerd.
5 eetlepels ketjap
1 koffielepel Worchestersaus.
1 eetlepel water
30 gram pikante vleeskruiden
8 gram nitrietzout


9ubusenu.jpg


4 dagen in de marinade.
ru8ynuva.jpg

Zo zag het er uit toe het uit de marinade kwam.


a7urunet.jpg


Op de Green Big egg.


esu2a5yt.jpg


Dome temparatuur  150 graden
Kerntemparatuur 72 graden
Tijd ongeveer 90 minuten.

jynymupe.jpg


Even met de snijmachine in porties voor op de boterham gesneden .

Al met al smaakte het weer geweldig op het brood.
Ook ben ik dik tevreden over de BGE en vind dat de temparatuur geweldig te regelen is.
 
Ziet er lekker uit, maar mag ik vragen wat ketjap en worchestersaus met Walcheren te maken heeft?
 
miep zei:
Ziet er lekker uit, maar mag ik vragen wat ketjap en worchestersaus met Walcheren te maken heeft?
Miep dat moet je aan Mike v R vragen het is zijn recept????
 
Heerlijk !
 
Dit heb ik al te lang niet meer gemaakt! Lekker!
 
Nice
Ja dit is een echte aanrader hoor. (een van mijn favorieten)
Een toppertje.

Mac
 
Dat snackt lekker weg, zo'n schaaltje spek!
 
Weer zo'n prachtige spek van de BBQ. Geweldig!

Toch ook maar eens op de menukaart gaan plaatsen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan