Beef en Steak

Waarom geen Picanha vlammen??

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.172
Beste mede Q'ers,

Ik heb al meerdere malen het super stuk vlees Picanha bereidt.
Met zeer veel succes alleen had ik vanavond voor de tweede X dat hij niet wilde vlammen!!
Alleen maar heel veel rook!! wat ik ook probeer (van het vuur af ed ) helpt niets!!
Maar dikke vlammen?????? NIX!!!!
Wat doe ik hier niet goed.

Greetz Marco
 
Heb je geen foto's?
Het vet kruislings ingesneden?
Kolen gloeiend heet?
Het vet direct boven de kolen?
 
@ Frits,

Nee
Ja
Ja
Ja
???
 
Je zou zeggen dat je te veel vocht op je kolen krijg en geen vet.
Zat er wel een goede vetlaag op of meer een vlies?
 
@ Bert

Heb juist al het vocht weggedept en steeds het vlees weggehaald van het vuur om te "drogen"!!
En een hele dikke vetlaag!! (zou dat het probleem zijn??)
Ik heb de Picanha al meerdere keren bereid en dit is pas de tweede X!!
Ik snap er nix van!! :-O
 
briketten of houtskool? kokosbriketten geven bv geen vlammen
 
Big-T zei:
briketten of houtskool? kokosbriketten geven bv geen vlammen
Huh wat? Ik heb elke keer met ecobrassas nog vlammen gehad.....

Zonder foto wordt het lastig om wat te roepen. Ik heb altijd een volle starter en 1/3 van het kolenrooster bedekt, de laag kolen is dan wat dikker zodat je wat minder afstand tussen het rooster en de kolen hebt.

Onderste schuif vol open en deksel eraf voor het directe stukje.
 
ik gebruik ook kokos briketten, geen enkel probleem
voorgaren tot een kern temperatuur tussen de 45 en 50 graden en dan direct met het vet naar beneden boven de hete briketten. dan krijg je dit

 
En nu weer wel!!

e15593f3-51f0-43d8-90d0-784e9962a5a8_zpsdbb36c6d.jpg


de7e2e38-d50b-4097-8f36-db856ab63f0f_zpsf870d54a.jpg


Dus ik snap er geen reet van!!

Wel een heerlijk stukje vlees!!

Greetz Marco
 
Zie het lukt toch weer wel.
Jij gebruikt verse kruiden, vind je die niet wat bitter worden door de vlammen. Ik gebruik daarom alleen poeder en ook nog ruim van te voren zodat het in kan trekken.
 
Ik gebruik alleen grof zeezout, de rest gaat er pas overheen als het vlees ligt te rusten.
 
Er gaat alleen Todd's Dirt over!
 
Terug
Bovenaan Onderaan